“Vijesti”: Strategija odbrane primjerena Ustavnoj povelji

Objavljeno: 11.09.2004, 13:24h

Uprkos tvrdnji ministra odbrane Prvoslava Davinica da je u novom predlogu Strategije odbrane SiCG ispravljena samo jedna greska u kucanju i neke greske jezicke prirode, taj dokument je radikalno izmijenjen u odnosu na onaj iz juna, na koji je Skupstina Crne Gore prije dva mjeseca dostavila brojne primjedbe, pisu danasnje “Vijesti”, navodeci da su imale uvid u dokument. Podgoricki dnevnik navodi da novi predlog, koji je prekjuce usvojio Savjet ministara i dostavio parlamentu SiCG, ima intonaciju koja u fokus stavlja integritet drzava clanica i njihovu bezbjednost i ne ostavlja utisak iz ranijeg dokumenta da je SiCG cvrsta unitarna drzava, kao sto su tvrdili njegovi kriticari. Nova Strategija odbrane potpuno je ociscena od formulacija koje nijesu odrazavale duh Ustavne povelje i labavi karakter drzavne zajednice, pogotovo onih koje definisu bezbjednosne izazove, rizike i prijetnje, za koje je do sada vojni vrh nevjesto optuzivao daktilografe, pisu “Vijesti”.

Uprkos tvrdnji ministra odbrane Prvoslava Davinica da je u novom predlogu Strategije odbrane SiCG ispravljena samo jedna greska u kucanju i neke greske jezicke prirode, taj dokument je radikalno izmijenjen u odnosu na onaj iz juna, na koji je Skupstina Crne Gore prije dva mjeseca dostavila brojne primjedbe, pisu danasnje “Vijesti”, navodeci da su imale uvid u dokument. Podgoricki dnevnik navodi da novi predlog, koji je prekjuce usvojio Savjet ministara i dostavio parlamentu SiCG, ima intonaciju koja u fokus stavlja integritet drzava clanica i njihovu bezbjednost i ne ostavlja utisak iz ranijeg dokumenta da je SiCG cvrsta unitarna drzava, kao sto su tvrdili njegovi kriticari.

Nova Strategija odbrane potpuno je ociscena od formulacija koje nijesu odrazavale duh Ustavne povelje i labavi karakter drzavne zajednice, pogotovo onih koje definisu bezbjednosne izazove, rizike i prijetnje, za koje je do sada vojni vrh nevjesto optuzivao daktilografe, pisu “Vijesti”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte




Forgot?
Register