“Rusal” i “Sual” dostavile ponude, ocekuju se ostali

by | sep 11, 2004 | Novosti | 0 comments

Preliminarne ponude za kupovinu podgorickog Kombinata aluminijuma dostavile su ruske kompanije “Rusal” i “Sual”, potvrdio je direktor Agencije za prestrukturiranje i strana ulaganja Branko Vujovic, prenosi Beta pisanje podgoricke stampe.

Predkvalifikacioni tender za kupovinu vecinskog paketa akcija KAP zatvara se 13. septembra u 17 sati, a do tada bi, prema pisanju podgoricke stampe, ponude trebalo da dostave i njemacka “Barg grupa” i austrijska AC, ciji su predstavnici vec obilazili KAP. Ocekuje se, takodje, da ce ponudu dostaviti i podgoricko preduzece “Vektra”, kojem KAP duguje oko 70 miliona eura.

Firme koje udju u uzi izbor do 20. septembra trebalo bi da za milion eura otkupe tendersku dokumentaciju. Tender za privatizaciju KAP trebalo bi da bude okoncan do pocetka decembra, kada ce se znati ko je novi vlasnik tog preduzeca i pod kojim ga je uslovima kupio.

Dnevnik “Dan” pise da je iz crnogorske vlade sugerisano vlasniku “Vektre” Draganu Brkovicu da ne konkurise za kupovinu vecinskog paketa akcija KAP.

0 Comments

Submit a Comment