Vlahovic: Po Sporazumu Crna Gora ima pravo na nezavisnot

Objavljeno: 10.09.2004, 20:23h

Crnogorski ministar spoljnih poslova Miodrag Vlahovic ocijenio je da je Beogradskim sporazumom uspostavljen “pravni i politicki okvir” kojim su i opstanak zajednice Srbije i Crne Gore i njihovo razdruzivanje “jednako legitimni”. Vlahovic je za danasnje “Vijesti” rekao da je “normalno ocekivati” da diplomatski predstavnici SiCG u medjunarodnoj zajednici zastupaju stav da sadasnji drzavni okvir ne iskljucuje mogucnost da se Crna Gora i Srbija konstituisu kao nezavisne drzave. Vlahovic, koji je funkciju ministra preuzeo prije tri nedjelje, formalno nije clan nijedne partije, a na to mjesto ga je predlozila manja clanica vladajuce koalicije Socijaldemokratska partija.

Crnogorski ministar spoljnih poslova Miodrag Vlahovic ocijenio je da je Beogradskim sporazumom uspostavljen “pravni i politicki okvir” kojim su i opstanak zajednice Srbije i Crne Gore i njihovo razdruzivanje “jednako legitimni”. Vlahovic je za danasnje “Vijesti” rekao da je “normalno ocekivati” da diplomatski predstavnici SiCG u medjunarodnoj zajednici zastupaju stav da sadasnji drzavni okvir ne iskljucuje mogucnost da se Crna Gora i Srbija konstituisu kao nezavisne drzave.

Vlahovic, koji je funkciju ministra preuzeo prije tri nedjelje, formalno nije clan nijedne partije, a na to mjesto ga je predlozila manja clanica vladajuce koalicije Socijaldemokratska partija.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply