Razgovori o razdruzivanju u septembru?

Objavljeno: 10.09.2004, 20:20h

Vlada Crne Gore u septembru ce i formalno predloziti razgovore za srpskim zvanicnicima o odnosima dvije drzave clanice, odnosno o razdruzivanju Crne Gore i Srbije sa mogucnoscu naknadnog stvaranja saveza nezavisnih medjunarodno priznatih drzava, objavile su danas “Vijesti”, pozivajuci se na izvor iz rukovodstva Demokratske partije socijalista. Podgoricki dnevnik pise da sudeci prema prvim reakcijama predstavnika srpske vlasti, ti razgovori, koje je premijer Milo Djukanovic najavio jos u julu, nemaju mnogo izgleda na uspjeh zato sto srpska vlada ne odustaje od koncepta ocuvanja drzavne zajednice i, umjesto za razdruzivanje, priprema se za prve neposredne izbore za Skupstinu SCG pocetkom 2005. U Kostunicinoj Demokratskoj stranci Srbije vjeruju da ce EU “suptilnim mijesanjem” natjerati i crnogorsku vlast da prihvati te izbore, sto bi bio put ka zaboravu referenduma o nezavisnosti Crne Gore, pisu “Vijesti”.

Vlada Crne Gore u septembru ce i formalno predloziti razgovore za srpskim zvanicnicima o odnosima dvije drzave clanice, odnosno o razdruzivanju Crne Gore i Srbije sa mogucnoscu naknadnog stvaranja saveza nezavisnih medjunarodno priznatih drzava, objavile su danas “Vijesti”, pozivajuci se na izvor iz rukovodstva Demokratske partije socijalista.

Podgoricki dnevnik pise da sudeci prema prvim reakcijama predstavnika srpske vlasti, ti razgovori, koje je premijer Milo Djukanovic najavio jos u julu, nemaju mnogo izgleda na uspjeh zato sto srpska vlada ne odustaje od koncepta ocuvanja drzavne zajednice i, umjesto za razdruzivanje, priprema se za prve neposredne izbore za Skupstinu SCG pocetkom 2005. U Kostunicinoj Demokratskoj stranci Srbije vjeruju da ce EU “suptilnim mijesanjem” natjerati i crnogorsku vlast da prihvati te izbore, sto bi bio put ka zaboravu referenduma o nezavisnosti Crne Gore, pisu “Vijesti”.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply