Prosirenje istrage protiv Damira Mandica

Objavljeno: 10.09.2004, 20:12h

Visi drzavni tuzilac Ljiljana Klikovac podnijela je istraznom sudiji Viseg suda u Podgorici Radomiru Ivanovicu zahtjev za prosirenje istrage protiv Podgoricanina Damira Mandica za ubistvo direktora i glavnog urednika lista “Dan” Duska Jovanovica, objavila je danasnja crnogorska stampa. Novim zahtjevom tuzilac Mandica sumnjici da je jedan od direktnih izvrsilaca atentata 27. maja ispred redakcije lista, a ne pomagac, kako je to dosad bilo okvalifikovano. U prosirenoj prijavi, Mandic se tereti da je nabavio “Golf 3”, vozio ga u noci ubistva i cak pucao, potvrdjeno je “Vijestima” iz vise izvora bliskih istrazi. Damiru Mandicu pritvor istice 3. septembra. “Kako je zamjenik drzavnog tuzioca podnio nove zahtjeve za pokretanje istrage protiv osumnjicnog i predlozio nove svjedoke u vezi krivicnog djela otmice, a advokati porodice Duska Jovanovica su dostavili listu svojih svjedoka i predlozili nove dokazne predloge, i tuzilac i ja predlazemo da se Mandicu produzi pritvor”, kazao je za “Pobjedu” istrazni sudija Ivanovic, navodeci da ce spise predmeta danas dostaviti vijecu Vrhovnog suda Crne Gore “koje je nadlezno da odluci da li ce Mandicu biti produzen pritvor ili ne”. “Pobjeda” pise da Ivanovic jos nije razmatrao listu svjedoka koje su mu dostavili advokati porodice Jovanovic, Lidija Bozovic i Budimir Darmanovic. Zastupnici porodice Jovanovc su predlozili da se saslusa jos 16 svjedoka, zatim Damir Mandic i da se obavi DNK analiza osobe koja je sa Mandicem 27. maja, u noci ubistva Jovanovica, bila u nocnom klubu “Manija”.

Visi drzavni tuzilac Ljiljana Klikovac podnijela je istraznom sudiji Viseg suda u Podgorici Radomiru Ivanovicu zahtjev za prosirenje istrage protiv Podgoricanina Damira Mandica za ubistvo direktora i glavnog urednika lista “Dan” Duska Jovanovica, objavila je danasnja crnogorska stampa. Novim zahtjevom tuzilac Mandica sumnjici da je jedan od direktnih izvrsilaca atentata 27. maja ispred redakcije lista, a ne pomagac, kako je to dosad bilo okvalifikovano.

U prosirenoj prijavi, Mandic se tereti da je nabavio “Golf 3”, vozio ga u noci ubistva i cak pucao, potvrdjeno je “Vijestima” iz vise izvora bliskih istrazi. Damiru Mandicu pritvor istice 3. septembra.

“Kako je zamjenik drzavnog tuzioca podnio nove zahtjeve za pokretanje istrage protiv osumnjicnog i predlozio nove svjedoke u vezi krivicnog djela otmice, a advokati porodice Duska Jovanovica su dostavili listu svojih svjedoka i predlozili nove dokazne predloge, i tuzilac i ja predlazemo da se Mandicu produzi pritvor”, kazao je za “Pobjedu” istrazni sudija Ivanovic, navodeci da ce spise predmeta danas dostaviti vijecu Vrhovnog suda Crne Gore “koje je nadlezno da odluci da li ce Mandicu biti produzen pritvor ili ne”.

“Pobjeda” pise da Ivanovic jos nije razmatrao listu svjedoka koje su mu dostavili advokati porodice Jovanovic, Lidija Bozovic i Budimir Darmanovic. Zastupnici porodice Jovanovc su predlozili da se saslusa jos 16 svjedoka, zatim Damir Mandic i da se obavi DNK analiza osobe koja je sa Mandicem 27. maja, u noci ubistva Jovanovica, bila u nocnom klubu “Manija”.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply