Perovic: Moguci vanredni izbori u Kotoru

Objavljeno: 10.09.2004, 10:46h

U Kotoru bi zbog desavanja u Liberalnom savezu vrlo brzo moglo doci do vanrednih izbora, najavila je, u razgovoru za “Republiku”, predsjednica LSCG Vesna Perovic. Ona je podsjetila da je predsjednik SO Nikola Samardzic, od prije tri dana bivsi liberal i tu funkciju obavlja u licno ime, kao i odbornici te stranke. Prema njenim rijecima, shodno Odluci Ustavnog suda kojom su odbornici postali vlasnici mandata, jedino sto LSCG moze da uradi jeste da se politicki ogradi od djelovanja odbornika. “Ako se to ne bude moglo prevazici – to bi znacilo nove izbore u Kotoru ili ce, mozda, DPS i SDP podrzati sadasnjeg gradonacelnika”, kazala je Perovic. Perovic smatra da ni cinjenica da su predsjednik SO Niksic Labud Sljukic i mnogi delegati ovog opstinskog odbora okrenuli ledja partiji nije zabrinjavajuca, jer, kako je navela, Niksic nema nikakve veze sa aktuelnim dogadjanjima i tamosnja vlast funkcionise. Komentarisuci stanje u Budvi, Perovic je kazal da je tamosnji Opstinski odbor LSCG podnio inicijativu za smjenu predsjednika SO Rada Jovanovica koja se ocekuje uskoro.

U Kotoru bi zbog desavanja u Liberalnom savezu vrlo brzo moglo doci do vanrednih izbora, najavila je, u razgovoru za “Republiku”, predsjednica LSCG Vesna Perovic. Ona je podsjetila da je predsjednik SO Nikola Samardzic, od prije tri dana bivsi liberal i tu funkciju obavlja u licno ime, kao i odbornici te stranke. Prema njenim rijecima, shodno Odluci Ustavnog suda kojom su odbornici postali vlasnici mandata, jedino sto LSCG moze da uradi jeste da se politicki ogradi od djelovanja odbornika. “Ako se to ne bude moglo prevazici – to bi znacilo nove izbore u Kotoru ili ce, mozda, DPS i SDP podrzati sadasnjeg gradonacelnika”, kazala je Perovic.

Perovic smatra da ni cinjenica da su predsjednik SO Niksic Labud Sljukic i mnogi delegati ovog opstinskog odbora okrenuli ledja partiji nije zabrinjavajuca, jer, kako je navela, Niksic nema nikakve veze sa aktuelnim dogadjanjima i tamosnja vlast funkcionise.

Komentarisuci stanje u Budvi, Perovic je kazal da je tamosnji Opstinski odbor LSCG podnio inicijativu za smjenu predsjednika SO Rada Jovanovica koja se ocekuje uskoro.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register