Krivokapic: Kostunica nije dobar sagovornik za pricu o referendumu

Objavljeno: 10.09.2004, 20:11h

Predsjednik Skupstine Crne Gore Ranko Krivokapic izjavio je da ne ocekuje da ce srpski premijer Vojislav Kostunica “biti premijer ni do tog datuma kada prizeljkuje izbore za parlament drzavne zajednice”, kao i da Kostunicin “kredibilitet nije takav da moze da odlucuje ni u Srbiji, a kamoli u Crnoj Gori”. “Evropska i demokratska Crna Gora upoznala je gospodina Kostunicu na pitanju Srebrenice i na mogim drugim pitanjima, tako da nas ne iznenadjuje njegova zaboravnost i brze promjene. Gospodin Kostunica je potpisao da je referendum tri godine nakon Beogradskog sporazuma i ta norma je iznad normi Ustavne povelje. Zeljeli smo da budemo kooperativni i postovacemo Beogradski sporazum, tako da pravo na referendum sticemo najkasnije u martu 2005. godine”, kazao je Krivokapic za danasnje izdanje “Pobjede”, reagujuci na Kostunicino tumacenje Beogradskog sporazuma. Predsjednik crnogorskog parlamenta ocijenio je da “gospodin Kostunica nije dobar sagovornik za ovu pricu”. “Ne ocekujem da ce gospodin Kostunica biti premijer ni do tog datuma kada prizeljkuje izbore za parlament drzavne zajednice. Njegov politicki kredibilitet nije takav da moze da odlucuje ni u Srbiji, a kamoli u Crnoj Gori, pa je prica sa njim o ovoj temi trosenje snage na nekredibilne politicke partnere u Srbiji”, rekao je Krivokapic.

Predsjednik Skupstine Crne Gore Ranko Krivokapic izjavio je da ne ocekuje da ce srpski premijer Vojislav Kostunica “biti premijer ni do tog datuma kada prizeljkuje izbore za parlament drzavne zajednice”, kao i da Kostunicin “kredibilitet nije takav da moze da odlucuje ni u Srbiji, a kamoli u Crnoj Gori”.

“Evropska i demokratska Crna Gora upoznala je gospodina Kostunicu na pitanju Srebrenice i na mogim drugim pitanjima, tako da nas ne iznenadjuje njegova zaboravnost i brze promjene. Gospodin Kostunica je potpisao da je referendum tri godine nakon Beogradskog sporazuma i ta norma je iznad normi Ustavne povelje. Zeljeli smo da budemo kooperativni i postovacemo Beogradski sporazum, tako da pravo na referendum sticemo najkasnije u martu 2005. godine”, kazao je Krivokapic za danasnje izdanje “Pobjede”, reagujuci na Kostunicino tumacenje Beogradskog sporazuma.

Predsjednik crnogorskog parlamenta ocijenio je da “gospodin Kostunica nije dobar sagovornik za ovu pricu”. “Ne ocekujem da ce gospodin Kostunica biti premijer ni do tog datuma kada prizeljkuje izbore za parlament drzavne zajednice. Njegov politicki kredibilitet nije takav da moze da odlucuje ni u Srbiji, a kamoli u Crnoj Gori, pa je prica sa njim o ovoj temi trosenje snage na nekredibilne politicke partnere u Srbiji”, rekao je Krivokapic.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply