Kostunica sjutra sa Solanom

Objavljeno: 10.09.2004, 15:35h

Predsjednik Vlade Srbije Vojislav Kostunica putuje sjutra u Brisel, gdje ce razgovarati sa Visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbijednost Havijerom Solanom, javila je RTS. Ocekuje se da ce tokom razgovora Solana podrobnije obavijestiti srpskog premijera o raspravi koju su nedavno, na neformalnom sastanku u Mastrihtu vodili ministri inostranih poslova zemalja EU o Srbiji i Crnoj Gori, odnosno o Kosovu. Posebnu paznju izazvala je tad ideja evropskog komesara za spoljnu politiku Krisa Patena o “duplim kolosjecima”, sto prakticno predstavlja novi pristup EU drzavnoj zajednici u procesu stabilizacije i pridruzivanja sa EU.

Predsjednik Vlade Srbije Vojislav Kostunica putuje sjutra u Brisel, gdje ce razgovarati sa Visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbijednost Havijerom Solanom, javila je RTS. Ocekuje se da ce tokom razgovora Solana podrobnije obavijestiti srpskog premijera o raspravi koju su nedavno, na neformalnom sastanku u Mastrihtu vodili ministri inostranih poslova zemalja EU o Srbiji i Crnoj Gori, odnosno o Kosovu.

Posebnu paznju izazvala je tad ideja evropskog komesara za spoljnu politiku Krisa Patena o “duplim kolosjecima”, sto prakticno predstavlja novi pristup EU drzavnoj zajednici u procesu stabilizacije i pridruzivanja sa EU.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register