Davinic: Vojska SiCG bice opremljena za borbu protiv terorizma

Objavljeno: 10.09.2004, 21:26h

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinic izjavio je da nova strategija odbrane koju je Savjet ministara uputio Skupstini SiCG predvidja da Vojska SiCG bude manja, efikasnija, a istovremeno opremljena za borbu protiv terorizma. “To ce biti nasa Biblija, osnovni dokument iz koga sve proizlazi. Osnova strategije je da smo utvrdili da nema opasnosti od svetskih i regionalnih ratova i da cemo svu paznju pokloniti borbi protiv terorizma. To znaci da najvecu opasnost predstavlja globalni terorizam, ali i terorizam u regionu administrativne granice sa Kosovom usled nestabilne situacije u vezi s neresenim statusom Kosova i Metohije. Nasa vojska treba da bude tako napravljena da moze da odgovori tim pretnjama, a ona je trenutno organizovana da odgovori frontalnim sukobima”, kazao je Davinic u intervjuu za sjutrasnje izdanbje “Blica”.

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinic izjavio je da nova strategija odbrane koju je Savjet ministara uputio Skupstini SiCG predvidja da Vojska SiCG bude manja, efikasnija, a istovremeno opremljena za borbu protiv terorizma.

“To ce biti nasa Biblija, osnovni dokument iz koga sve proizlazi. Osnova strategije je da smo utvrdili da nema opasnosti od svetskih i regionalnih ratova i da cemo svu paznju pokloniti borbi protiv terorizma. To znaci da najvecu opasnost predstavlja globalni terorizam, ali i terorizam u regionu administrativne granice sa Kosovom usled nestabilne situacije u vezi s neresenim statusom Kosova i Metohije. Nasa vojska treba da bude tako napravljena da moze da odgovori tim pretnjama, a ona je trenutno organizovana da odgovori frontalnim sukobima”, kazao je Davinic u intervjuu za sjutrasnje izdanbje “Blica”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register