Porodice ce podnijeti tuzbe protiv Makedonije BiH i SFOR

Objavljeno: 09.09.2004, 15:43h

Neke od porodica poginulih u avionskoj nesreci krajem februara kod Mostara, u kojoj je zivot izgubio i makedonski predsjednik Boris Trajkovski, najvjerovatnije ce podnijeti tuzbe protiv Makedonije, BiH i SFOR-a pred medjunarodnim sudovima radi utvrdivanja istine o uzrocima nesrece, pise skopski “Dnevnik”. U Izvjestaju Tuzilastva BiH i ekspertske komisije, koju je predvodio Salko Begic, otvara se nekoliko pitanja o ucescu pripadnika SFOR-a u operaciji potrage i spasavanja nakon pada aviona “Kinger”, kao i o radu makedonskih vazduhoplovnih vlasti. U Izvjestaju, koji je predat porodicama poginulih, navodi se da je utvrdjen niz propusta u radu aviosluzbe makedonske Vlade.

Neke od porodica poginulih u avionskoj nesreci krajem februara kod Mostara, u kojoj je zivot izgubio i makedonski predsjednik Boris Trajkovski, najvjerovatnije ce podnijeti tuzbe protiv Makedonije, BiH i SFOR-a pred medjunarodnim sudovima radi utvrdivanja istine o uzrocima nesrece, pise skopski “Dnevnik”.

U Izvjestaju Tuzilastva BiH i ekspertske komisije, koju je predvodio Salko Begic, otvara se nekoliko pitanja o ucescu pripadnika SFOR-a u operaciji potrage i spasavanja nakon pada aviona “Kinger”, kao i o radu makedonskih vazduhoplovnih vlasti. U Izvjestaju, koji je predat porodicama poginulih, navodi se da je utvrdjen niz propusta u radu aviosluzbe makedonske Vlade.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register