Mitric najavio povlacenje sudija ako ne bude uslova za rad

Objavljeno: 09.09.2004, 12:44h

Ukoliko drzavnoj zajednici ne treba Sud, sudije ce se povuci sa funkcija, porucio je sudija Blagota Mitric. “Sudije nece strajkovati, niti protestovati. Ono sto mogu da urade jeste da se povuku sa funkcija, sto cemo, ako ovoj drzavi ne trebamo, i uciniti”, kazao je Mitric podgorickom dnevniku “Dan”. Kako prenose podgoricki mediji, predsjednik Suda Slobodan Perovic ranije je, takodje, najavio da bi sudije Suda SiCG na sastanku, zakazanom za sredinu naredne sedmice u Podgorici, mogli povuci takav potez, ukoliko do tada ne budu stvoreni uslovi za pocetak rada te institucije. Sud SiCG konstituisan je 10. maja sa sjedistem u Podgorici, ali jos nijesu odredjene prostorije u kojima ce raditi sudije i sluzbenici Suda, niti je troskovnik verifikovan u Skupstini drzavne zajednice.

Ukoliko drzavnoj zajednici ne treba Sud, sudije ce se povuci sa funkcija, porucio je sudija Blagota Mitric. “Sudije nece strajkovati, niti protestovati. Ono sto mogu da urade jeste da se povuku sa funkcija, sto cemo, ako ovoj drzavi ne trebamo, i uciniti”, kazao je Mitric podgorickom dnevniku “Dan”. Kako prenose podgoricki mediji, predsjednik Suda Slobodan Perovic ranije je, takodje, najavio da bi sudije Suda SiCG na sastanku, zakazanom za sredinu naredne sedmice u Podgorici, mogli povuci takav potez, ukoliko do tada ne budu stvoreni uslovi za pocetak rada te institucije.

Sud SiCG konstituisan je 10. maja sa sjedistem u Podgorici, ali jos nijesu odredjene prostorije u kojima ce raditi sudije i sluzbenici Suda, niti je troskovnik verifikovan u Skupstini drzavne zajednice.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register