Kacin: U Srbiji se vise prica o proslosti nego o buducnosti

Objavljeno: 09.09.2004, 11:41h

“Iz Srbije sam se vratio kao pesimista”, izjavio je u Ljubljani Jelko Kacin, koji je nedavno predvodio delegaciju evropskih parlamentaraca u posjeti SiCG. Kako prenosi Radio B92, Kacin je dodao da je u Beogradu stekao utisak da se nikome ne zuri u EU, da se u Srbiji vise prica o proslosti, nego o buducnosti, da kad god je pitao o Srbiji, sagovornici su mu govorili o Kosovu, Makedoniji i Crnoj Gori, kao i da stice utisak da se u sporovodjenju reformi u Srbiji stalo

“Iz Srbije sam se vratio kao pesimista”, izjavio je u Ljubljani Jelko Kacin, koji je nedavno predvodio delegaciju evropskih parlamentaraca u posjeti SiCG. Kako prenosi Radio B92, Kacin je dodao da je u Beogradu stekao utisak da se nikome ne zuri u EU, da se u Srbiji vise prica o proslosti, nego o buducnosti, da kad god je pitao o Srbiji, sagovornici su mu govorili o Kosovu, Makedoniji i Crnoj Gori, kao i da stice utisak da se u sporovodjenju reformi u Srbiji stalo.

U Ljubljani se upravo privodi kraju rasprava o buducnosti EU i mogucem ukljucenju SiCG, u okviru trodnevnog skupa poslanika Evropskog parlamenta, clanova politicke grupe Liberala i demokrata za Evropu, u organizaciji slovenacke vladine stranke LDS, ciji je clan i Jelko Kacin.

Danasnjoj raspravi prisustvuje crnogorski predsjednik Filip Vujanovic, dok predstavnika srpske vlade nema. Vujanovic je na skupu izjavio i da “ce Srbija i Crna Gora u EU prije uci, ako budu nezavisne drzave.”

Komentarisuci nedolazak srpskog predsjednika Borisa Tadica, ciji su dolazak na ovaj skup slovenacki mediji sve do juce najavljivali, Jelko Kacin je rekao da mu se cini da Tadic u Ljubljanu nije dosao prije zbog toga sto se boji negativnih poena kod kuce, nego zbog zdravstvene situacije.

Kacinovu izjavu je probao da ublazi slovenacki ministar spoljnih poslova Ivo Vajgl, koji je rekao da je Tadic zaista bolestan i da razlog za njegovo odsustvo nije indiferentnost. Vajgl je dodao i da ne zna zbog cega na tu raspravu u Ljubljani nije dosao niko iz Beograda, jer bi ona bila mnogo konstruktivnija i zanimljivija.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register