Jovovic priznao da je preuranio sa krivicnom prijavom protiv Slavka Perovica

Objavljeno: 09.09.2004, 18:31h

“Castoljubivu, istinoljubivu i iskusnu damu Vesnu Perovic javno pitam, sa kakvim moralnim pravom se moze traziti donacija po osnovu zavrsetka jednog, kako ona tvrdi, nezakonitog posla”, pise u saopstenju podgorickog advokata Novice Jovovica, zastupnika kupca opstinskog zemljista u Kotoru, posla zbog kojeg je doslo do najnovijeg sukoba u vrhu LSCG i iskljucenja iz stranke njenog politickog lidera Miodraga Zivkovica i predsjednika SO Kotor Nikole Samardzica.

Jovovic je ranije protiv troje visokih funkcionera LSCG, Vesne Perovic, Sase Markovica i Slavka Perovica podnio krivicne prijave zbog pokusaja da od njega iznude milion eura na ime podrske poslu prodaje opstinskog zemljista u Kotoru. Jovovic je u saopstenju priznao da je preuranio sa krivicnom prijavom protiv Slavka Perovica. Saopstenje prenosimo u cjelini

Integralni tekst saopstenja

Saopstenje
Novice Jovovica, advokata iz Podgorice povodom izjava predsjednika Liberalnog saveza CG Vesne Perovic i portparola LSCG Helene Vucetic datih 8. septembra 2004. godine

“Predsjednik LSCG Vesna Perovic je izjavila, u razgovoru za Radio Slobodna Evropa, da je prilikom susreta sa mnom pokusala da obezbijedi donaciju za svoju stranku i da sazna ko je stvarni kupac zemljista u opstini Kotor, a ne da reketira kupca ciji sam ja pravni zastupnik.

Portparol LSCG Helena Vucetic je, kako su prenijeli mediji, saopstila da su politicki lider LSCG Miodrag Zivkovic i predsjednik Skupstine opstine Kotor Nikola Samardzic iskljuceni iz stranke zbog toga sto nijesu zaustavili posao prodaje opstinskog zemljista.

Castoljubivu, istinoljubivu i iskusnu damu Vesnu Perovic javno pitam, sa kakvim moralnim pravom se moze traziti donacija po osnovu zavrsetka jednog, kako ona tvrdi, nezakonitog posla.

Svojom izjavom Helena Vucetic je ponovo dokazala tvrdnje o ucjeni. Dakle, ILI – ILI, pare ili od posla nema nista, kako je ultimativno trazio bivsi politicki lider Liberalnog saveza Slavko Perovic u elektronskoj prepisci sa aktuelnim politickim liderom Miodragom Zivkovicem.

I pored jasnih dokaza, u koje se mogla uvjeriti crnogorska javnost proteklih dana, kao i protivurjecnosti u koje zapadaju clanovi Malog kabineta LSCG, Tuzilastvo jos ne reaguje povodom mojih krivicnih prijava protiv Vesne Perovic, Sase Markovica i Slavka Perovica. Ovakav razvoj dogadjaja radja bojazan da ce u ovom postupku dominirati politika a ne struka.

Danas procjenjujem da sam preuranjeno podnio krivicnu prijavu protiv gospodina Slavka Perovica, glavnog inspiratora, planera i voditelja reketaske akcije protiv mene kao pravnog zastupnika zainteresovane firme. Ova procjena je oslonjena na postojanje indicija da je crnogorska vlast spremna da zaustavi posao prodaje zemljista u opstini Kotor kako bi u krivicno– pravnom postupku stvorila prostor prijavljenima za efikasnu odbranu primjenom krivicno-pravnog instituta nepodobnog pokusaja, sto u prevodu na laicki jezik znaci da ukoliko posao nije mogao biti pravno zavrsen, postavlja se pitanje je li mogao biti i uslovljen (reketiran). Ako se tako desi, onda ce to biti pouzdan dokaz da je vlast i te kako bila zainteresovana da se stvari odvijaju onako kako su se odvijale, i da je i sada, kao i vise puta ranije, napravila dil sa gospodinom Slavkom Perovicem.

Cijena gospodina Perovica je vlastima dugo poznata, a o njihovim finansijskim dilovima je ovih dana javnosti ponovo osvjezeno pamcenje kroz razne izjave, od kojih je jedna i visokog funkcionera Demokratske partije socijalista Miodraga Vukovica.”

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register