Djurovic: Niko nece biti izuzet od istrage u slucaju Jovanovic

Objavljeno: 09.09.2004, 11:19h

Ministar unutrasnjih poslova Dragan Djurovic izjavio je da crnogorska policija nece zakljuciti slucaj ubistva direktora i glavnog urednika lista “Dan” Duska Jovanovica dok svi koji su na ma koji nacin ucestvovali u zlocinu ne budu izvedeni pred lice pravde. On je najavio da ce uskoro poceti sudjenje “jednom od direktnih izvrsilaca ubistva Duska Jovanovica”

Ministar unutrasnjih poslova Crne Gore Dragan Djurovic izjavio je da crnogorska policija nece zakljuciti slucaj ubistva direktora i glavnog urednika lista “Dan” Duska Jovanovica sve dok svi koji su na ma koji nacin ucestvovali u zlocinu ne budu izvedeni pred lice pravde. On je u intervjuu za “Vijesti” rekao da licno garantuje za to, kao i da niko ne moze biti izuzet od istrage niti postedjen od odgovornosti u ovom slucaju. “Ovo tim prije, sto je u dijelu javnosti stvorena apriorna pretpostavka da iza ubistva Jovanovica stoji vlast. Plasim se cak i da kada se otkriju i osude ubice, da bi dio javnosti bio zadovoljan samo ako bi bilo saopsteno da je Jovanovica ubila vlast, odnosno da je nalogodavac neko od njenih najvisih predstavnika”, rekao je Djurovic.

Ministar Djurovic je kazao da bi on, ako bi se pitao, bio “spreman da odmah ponudim status zasticenog svjedoka svakome ko bude pouzdano svjedocio u ubistvu Jovanovica”.

Djurovic je najavio je da ce uskoro poceti sudjenje “jednom od direktnih izvrsilaca ubistva Duska Jovanovica”. U izjavi za list “Dan”, Djurovic nije naveo o kome je rijec, ali je rekao da je dosadasnja istraga o ubistvu Jovanovica “dala konkretne rezultate”, pa bi trebalo ocekivati da uskoro bude podignuta optuznica protiv jednog od direktnih izvrsilaca ubistva.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register