Ekspertski tim EU u SiCG sredinom septembra

Objavljeno: 07.09.2004, 11:19h

Zvanicnici Evropske unije i Evropske komisije su sa sastanka u Mastrihtu uputili jasnu poruku, da EU zeli da SiCG funkcionise i da ona funkcionise jos bolje, izjavila je Kristina Galjak, portparol visokog predstavnika EU Havijera Solane. “Dalja strategija EU u procesu priblizavanja drzavne zajednice EU su novi dodatni napori”, kazala je Galjak za Radio Dojce Vele. “Ono sto ce se promijeniti, a nasta je spreman visoki predstavnik EU Havijer Solana, je da se razmisli o specificnim modusima koji ce omoguciti dalji i brzi napredak procesa stabilizacija i asocijacije SiCG ka EU”, rekla je Galjak i najavila da ce ekspertski tim EU doci u SiCG polovinom septembra, kako bi ustanovio sta je od opcija, o kojima je bilo rijeci u Mastrihtu, moguce sprovesti u djelo.

Zvanicnici Evropske unije i Evropske komisije su sa sastanka u Mastrihtu uputili jasnu poruku, da EU zeli da SiCG funkcionise i da ona funkcionise jos bolje, izjavila je Kristina Galjak, portparol visokog predstavnika EU Havijera Solane. “Dalja strategija EU u procesu priblizavanja drzavne zajednice EU su novi dodatni napori”, kazala je Galjak za Radio Dojce Vele.

“Ono sto ce se promijeniti, a nasta je spreman visoki predstavnik EU Havijer Solana, je da se razmisli o specificnim modusima koji ce omoguciti dalji i brzi napredak procesa stabilizacija i asocijacije SiCG ka EU”, rekla je Galjak i najavila da ce ekspertski tim EU doci u SiCG polovinom septembra, kako bi ustanovio sta je od opcija, o kojima je bilo rijeci u Mastrihtu, moguce sprovesti u djelo.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register