Psihopate uspijevaju u politici, biznisu, pravosudju i medijima

by | aug 23, 2004 | Zanimljivosti | 0 comments

Psiholozi sa americkog univerziteta Britis Kolumbija ustanovili su da psihopate posebno uspijevaju u oblastima kao sto su politika, mediji, pravosudje i biznis, odnosno u profesijama u kojima im je u opisu radnog mjesta da obezbede da se posao zavrsi

Psihopata, upozoravaju strucnjaci, ima mnogo vise nego sto mozemo i da pretpostavimo. Istrazivanja su pokazala da su za uspon na profesionalnoj ljestvici cesto potrebne osobine koje krase i sadisticke ubice, no broj psihopata u velikim preduzecima daleko nadmasuje broj onih koji se nalaze iza resetaka ili u specijalizovanim ustanovama, prenio je BBC. “Oni su,” upozoravaju strucnjaci, “svuda oko nas, napreduju na racun drugih, maltretiraju kolege. Skloni su izlivima bijesa, manipulacijama, arogantni su, bezobzirni, nestrpljivi i nepouzdani. Redovno za sopstvene neuspjehe krive druge, a glavne su im osobine da nemaju savjesti niti bilo kakvog saosjecanja prema drugim ljudima.”

Psiholozi sa americkog univerziteta Britis Kolumbija ustanovili su da psihopate posebno uspijevaju u oblastima kao sto su politika, mediji, pravosudje i biznis, odnosno u profesijama u kojima im je u opisu radnog mjesta da obezbede da se posao zavrsi.

0 Comments

Submit a Comment