Poziv NVO sektoru za zajednicku akciju

by | jul 28, 2004 | Razgovornica | 0 comments

Postovane kolege,\r\n\r\nPosle niza odrzanih protesta protiv gradnje hidroelektrane „Buk Bijela” na Tari i izuzetnog prijema kod gradjana Crne Gore, NVO „Most” sa Zabljaka je odlucila da citav proces konkretizuje i otpocne sa prikupljanjem potpisa za skupstinsku raspravu

Postovane kolege,

Posle niza odrzanih protesta protiv gradnje hidroelektrane „Buk Bijela” na Tari i izuzetnog prijema kod gradjana Crne Gore, NVO „Most” sa Zabljaka je odlucila da citav proces konkretizuje i otpocne sa prikupljanjem potpisa za skupstinsku raspravu povodom navedenog problema. Posto je problem od opsteg interesa svih gradjana, slobodni smo da se obratimo svim nevladinim organizacijama u Crnoj Gori za podrsku i ucesce u konkretnoj akciji.

Zbog ogromne podrske, odlucili smo da pokrenemo akciju prikupljanja potpisa na podrucju cijele Crne Gore. Akcija ce pratiti kampanju „Necu baru, hocu Taru” i njen pocetak je planiran izmedju 1. i 10. avgusta tekuce godine (posle koordinacije i dogovora). Dan u kome ce se istovremeno poceti sa prikupljanjem potpisa u svim gradovima u kojima dobijemo podrsku, nazvacemo „Dan Tare u Crnoj Gori – Crna Gora za Taru”.

Pozivamo sve nevladine organizacije koje mogu da uzmu ucesca u akciji i da preko svoje mreze na terenu organizuju prikupljanje potpisa ( u danu „Crna Gora za Taru”). Sve organizacije koje uzmu ucesce u akciji, jednako ce biti zasluzne( potpisane u svim saopstenjima i medijskim nastupima) za konacan ishod u zaustavljanju namjere potapanja naljepse rijeke u Evropi. U ovoj akciji profil organizacije nije uopste bitan, vazna je odlucnost i vjera u gradjansku inicijativu u Crnoj Gori. Nadamo se da ce ova akcija biti dokaz snage NVO sektora i da ce na direktnom primjeru pokazati rezultate.

Podsjecamo da je za pokretanje Skupstinske rasprave u Crnoj Gori potrebno prikupiti 6.000 potpisa gradjana Crne Gore.

NVO „Most” se obavezuje da ce koordinirati citavom akcijom i da ce obezbjediti neophodne materijale potrebne za akciju (obrasce peticije, medijsku najavu, majice, tekst peticije, kao i dodatni propagandni materijal).

S povjerenjem, u ocekivanju kontakta,

Sinisa Stevovic
Predsjednik NVO „Most”
Vucedolska BB
84220 Zabljak
Tel: 089/360-010
Mob: 067/227 – 228
e – mail: hits@cg.yu
web – site: www.durmitorcg.com

0 Comments

Submit a Comment