Rodic: Jokic lazno svjedocio

Objavljeno: 25.07.2004, 12:52h

Advokat Goran Rodic, jedan od branilaca generala Pavla Strugara na sudjenju pred Haskim tribunalom, tvrdi da je viceadmiral Miodrag Jokic lazno svjedocio u procesu u kome je ranije osudjen na duzu vremensku kaznu zatvora. Rodic je za list “Publika” kazao da je Strugareva odbrana dokazala da je viceadmiral Jokic, “bez znanja Strugara”, donio odluku o napadu na Dubrovnik 6. decembra 1991. godine

Advokat Goran Rodic, jedan od branilaca generala Pavla Strugara na sudjenju pred Haskim tribunalom, tvrdi da je viceadmiral Miodrag Jokic lazno svjedocio u procesu u kome je ranije osudjen na duzu vremensku kaznu zatvora. Rodic je za list “Publika” kazao da je Strugareva odbrana dokazala da je viceadmiral Jokic, “bez znanja Strugara”, donio odluku o napadu na Dubrovnik 6. decembra 1991. godine. Prema njegovim rijecima, Jokic je to ucinio “u nadi” da ce Dubrovnik zauzeti do 12 sati, kada je trebalo da nastupi apsolutni prekid vatre, na osnovu njegovog prethodnog dogovora sa ministrima hrvatske vlade.

Rodic je rekao da je odbrana generala Strugara dokazala da su hrvatske vojne snage, postavljajuci minobacace i druga orudja i oruzja unutar i u blizini gradskih zidina Dubrovnika zloupotrijebile Stari grad “kako bi zasticenim kulturnim dobrom provocirale i dejstvovale na jedinice JNA oko Dubrovnika”.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply