Protest na Crnom jezeru

Objavljeno: 25.07.2004, 15:10h

Vise ekoloskih drustava i nevladinih organizacija organizovace danas u 13 sati na Crnom jezeru na Zabljaku protest protiv izgradnje Hidroelektrane “Buk Bijela” i potapanja dijela kanjona Tare. Ovo je cetvrto protestno okupljanje za spas rijeke Tare, koja je pod zastitom UNESKO. Do sada su protesti organizovani dva puta na mostu u Djurdjevica Tari i jednom na Scepan Polju. I skup na Crnom jezeru odrzace se pod motom “Necu baru, hocu Taru”. Protestna okupljanja protiv izgradnje HE “Buk Bijela” i potapanja 12 kilometara kanjona “suze Evrope”, najavljena su tokom ljeta i u drugim gradovima na sjeveru Crne Gore, a u toku je i potpisivanje peticije za spas Tare.

Vise ekoloskih drustava i nevladinih organizacija organizovace danas u 13 sati na Crnom jezeru na Zabljaku protest protiv izgradnje Hidroelektrane “Buk Bijela” i potapanja dijela kanjona Tare. Ovo je cetvrto protestno okupljanje za spas rijeke Tare, koja je pod zastitom UNESKO. Do sada su protesti organizovani dva puta na mostu u Djurdjevica Tari i jednom na Scepan Polju. I skup na Crnom jezeru odrzace se pod motom “Necu baru, hocu Taru”.

Protestna okupljanja protiv izgradnje HE “Buk Bijela” i potapanja 12 kilometara kanjona “suze Evrope”, najavljena su tokom ljeta i u drugim gradovima na sjeveru Crne Gore, a u toku je i potpisivanje peticije za spas Tare.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply