Ilickovic: Imovinu bivse SRJ treba upisati u katastar

Objavljeno: 25.07.2004, 15:36h

Vlada Crne Gore treba sto prije da upise u katastar kao sopstvenu imovinu bivse SRJ, koja je prema Ustavnoj povelji i saglasno teritorijalnom principu, postala crnogorska, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji. Kako prenosi crnogorski drzavni radio, potpredsjednik SDP-a Miodrag Ilickovic je ocijenio neophodnim pokretanje postupka pred Sudom drzavne zajednice radi stavljanja van snage Uredbe Savjeta ministara o formiranju Fonda za reformu sistema odbrane drzavne zajednice, koja je usvojena pocetkom juna, jer smatra da je njen cilj nezakonito raspolaganje crnogorskom imovinom bez njene saglasnosti

Vlada Crne Gore treba sto prije da upise u katastar kao sopstvenu imovinu bivse SRJ, koja je prema Ustavnoj povelji i saglasno teritorijalnom principu, postala crnogorska, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji. Kako prenosi crnogorski drzavni radio, potpredsjednik SDP-a Miodrag Ilickovic je ocijenio neophodnim pokretanje postupka pred Sudom drzavne zajednice radi stavljanja van snage Uredbe Savjeta ministara o formiranju Fonda za reformu sistema odbrane drzavne zajednice, koja je usvojena pocetkom juna, jer smatra da je njen cilj nezakonito raspolaganje crnogorskom imovinom bez saglasnosti te drzave clanice.

“Smatramo, takodje, da bi trebalo pokrenuti i veoma vazan postupak preuzimanja knjiga iz vojnog katastra za nepokretnosti koje je, do sada, koristila Vojska drzavne zajednice, a nalaze se na teritoriji Crne Gore”, rekao je Ilickovic agenciji Mina biznis.

“Crna Gora mora ostvariti prava koja joj pripadaju Ustavnom poveljom. Imovina bivse SRJ, koju koristi Vojska, nije upisana u katastar i ne vodi se kao imovina drzave Crne Gore. Saglasno Povelji, imovina SRJ na crnogorskoj teritoriji je drzavna imovina Crne Gore, sto je predvidjeno clanom 59”, tvrdi Ilickovic.

U SDP smatraju i da je neophodno napraviti registar brodova i vazduhoplova koje koristi Vojska drzavne zajednice na teritoriji Crne Gore i upisati ih kao crnogorsku drzavnu svojinu.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply