Sajam knjiga u znaku “Vostani Serbijo” i Nemanjine oporuke

Objavljeno: 23.07.2004, 12:03h

Medjunarodni sajam “Trg od knjige” u Herceg Novom otvoren je preksinoc pjesmom “Vostani Serbijo” i Nemanjinom oporukom Svetom Savi o ujedinjenju svih srpskih zemalja, otkrivaju danasnje “Vijesti”. List konstatuje da se otvaranje sajma pretvorilo u “politicku bahanaliju”, navodeci da je pjesnik Ranko Jovovic “izabrao da svoju besjedu pretvori u banalnu politicku tiradu”

Medjunarodni sajam “Trg od knjige” u Herceg Novom otvoren je preksinoc pjesmom “Vostani Serbijo” i Nemanjinom oporukom Svetom Savi o ujedinjenju svih srpskih zemalja, otkrivaju danasnje “Vijesti”. List konstatuje da se otvaranje sajma pretvorilo u “politicku bahanaliju”, navodeci da je pjesnik Ranko Jovovic “izabrao da svoju besjedu pretvori u banalnu politicku tiradu”.

“Da nije tako, da ne vjerujem – bio bih na strani lopova, ubica, manijaka i lakih strasti… tukao bih se za novac. Buduci da svijetom vlada mala pamet, a Crnom Gorom jos manja. Buduci da svijetom vlada nadnecovjek, porijeklom od Jude, koji se narocito razmnozio u danasnjoj Crnoj Gori – mi moramo udvostruciti nasu vjeru. Mi moramo vjerovati u ono malo moci poezije”, citiraju “Vijesti” Jovovica.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register