Djukanovic: Pregovori o referendumu nijesu poceli

Objavljeno: 23.07.2004, 12:50h

Crnogorski premijer Milo Djukanovic izjavio je danas da nijesu poceli razgovori o odrzavanju referenduma o statusu Crne Gore i da bi prije njega bilo neracionalno organizovati direktne izbore za parlament SiCG. “Nije racionalno organizovati izbore za drzavnu zajednicu ciji vijek ne znamo. To je trosenje vremena, novca i narodnog strpljenja”, naglasio je Djukanovic i dodao da “prvo treba rijesiti pitanje da li opstaje drzavne zajednica”. “Ako se procijeni da je u Beogradskom sporazumu nesto neracionalno zapisano, onda dogovorom to mozemo da racionalizujemo, i moj predlog Vladi Srbije jeste da se o tome razgovara”, kazao je Djukanovic

Crnogorski premijer Milo Djukanovic izjavio je danas da nijesu poceli razgovori o odrzavanju referenduma o statusu Crne Gore i da bi prije njega bilo neracionalno organizovati direktne izbore za parlament SiCG.

Povodom razlicitih ocjena o odrzavanju direktnih izbora za parlament drzavne zajednice, predvidjenih za februar naredne godine, on je, poslije razgovora u Beogradu sa francuskim ministrom inostranih poslova Miselom Barnijeom, rekao da je predlozio da se sa predstavnicima Vlade Srbije promisli “sta su odgovorni potezi”.

“Nije racionalno organizovati izbore za drzavnu zajednicu ciji vijek ne znamo. To je trosenje vremena, novca i narodnog strpljenja”, naglasio je Djukanovic i dodao da “prvo treba rijesiti pitanje da li opstaje drzavne zajednica”. “Ako se procijeni da je u Beogradskom sporazumu nesto neracionalno zapisano, onda dogovorom to mozemo da racionalizujemo, i moj predlog Vladi Srbije jeste da se o tome razgovara”, kazao je Djukanovic.

Na pitanje o dogovoru sa crnogorskom opozicijom o referendumu, Djukanovic je rekao da ona treba prije svega da bude u parlamentu, uz ocjenu da je crnogorska opozicija “neodgovorna prema svojim glasacima”.

On je kazao da pregovori o referendumu nijesu poceli, vec su nedavno najavljeni razgovori predstavnika Crne Gore i Srbije o medjusobnim odnosima i ostvarivanju onoga sto su zajednicki ciljevi kada je u pitanju drzavno-pravno rjesenje.

Djukanovic je najavio i da ce ovih dana biti odrzani razgovori predsjednika drzava clanica zajednice, ocijenivsi da su odnosi Srbije i Crne Gore “dobri i da se konstruktivno razgovara o svim pitanjima”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register