Tadic: Izjava o referendumu u Crnoj Gori je lapsus

by | jul 21, 2004 | Novosti | 0 comments

Predsjednik Srbije Boris Tadic izjavio je da je napravio lapsus kada je rekao da ce naredne godine biti odrzan referendum u Crnoj Gori o drzavnom statusu i dodao da ce o tome odlucivati njeni gradjani, crnogorska vlada i parlament. “Ne, to je rec o lapsusu sa moje strane… ja jesam za odrzavanje drzavne zajednice, ne zelim da okolisam oko tog pitanja, jesam iz funkcionalnih razloga, zbog toga sto smatram da srpski i crnogorski narod na taj nacin mogu najlakse uci u Evropsku uniju”, rekao je Tadic novinarima poslije sastanka u Bijeloj kuci.

U kontekstu razgovora o situaciji u drzavnoj zajednici, on je kazao da nije govorio o datumu odrzavanja referenduma u Crnoj Gori. “To je pitanje sasvim na gradjanima Crne Gore, u zoni odgovornosti crnogorske vlade i crnogorskog parlamenta, i Srbija ne treba da se mesa u unutrasnje stvari Crne Gore”, rekao je Tadic.

U prilog opstanaku drzavne zajednice, on je jos pomenuo i da SiCG kao drzavno-bezbijednosni sistem predstavlja faktor stabilnosti u Evropi i jer je to, kako je rekao, “nesto sto evroatlantske strukture zele kao jos jedan doprinos procesima stabilizacije odnosa na Balkanu.

Tadic je juce u intervjuu televiziji CNN rekao da ce Beograd postovati referendum u Crnoj Gori, koji ce biti “odrzan sledece godine”.

0 Comments

Submit a Comment