Jovic sledeci na haskoj listi?

Objavljeno: 21.07.2004, 13:05h

Bivsi predsjednik RSK Goran Hadzic optuzen je u Hagu na osnovu svjedocenja nekih Srba iz istocne Slavonije, bivsih pripadnika teritorijalne odbrane SAO, a kljucni svjedok protiv njega je Mirko Jovic, nekadasnji predsjednik Srpske narodne obnove i tvorac dobrovoljacke jedinice “Dusan Silni” u ratu u Hrvatskoj, za kojega se moze pretpostaviti da ce i sam biti optuzen za ista djela kao i Hadzic, pise “Glas javnosti”

Bivsi predsjednik Republike Srpska Krajina Goran Hadzic optuzen je u Hagu na osnovu svjedocenja nekih Srba iz istocne Slavonije, bivsih pripadnika teritorijalne odbrane SAO, a kljucni svjedok protiv njega je Mirko Jovic, nekadasnji predsjednik Srpske narodne obnove i tvorac dobrovoljacke jedinice “Dusan Silni” u ratu u Hrvatskoj, za kojega se moze pretpostaviti da ce i sam biti optuzen za ista djela kao i Hadzic, pise beogradski dnevnik “Glas javnosti”.

“Ne znam odakle vam informacije o optuznici protiv mene. Tacno je da sam o tome razgovarao s nekim ljudima, ali to je bilo prije dvije, tri godine. Sada nisam cuo nista o tome”, izjavio je Jovic za “Glas javnosti”, ne zeleci da odgovori na pitanje kako bi reagovao kada bi optuznica stigla, jer su to “spekulacije i price koje se ne zasnivaju na realnim informacijama”.

U Kancelariji haskog tribunala nijesu hteli ni da demantuju ni da potvrde ovu informaciju, vec su rekli da se o optuznicama ne govori dok se ne objelodane, pise list.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register