Amato: EU je tesko da pregovara sa zajednicom kao sto je SiCG

Objavljeno: 19.07.2004, 12:22h

Postojeca drzavna zajednica SiCG nije funkcionalna, ocijenio je predsjedavajuci Medjunarodne komisije za Balkan i bivsi premijer Italije Djulijano Amato, prenosi crnogorski drzavni radio. “Evropskoj uniji je tesko da pregovara sa zajednicom kao sto je ova, gdje je najveci dio relevantnih nadleznosti u rukama dvije zemlje clanice”, rekao je Amato agenciji Mina. Amato smatra da bi bilo tesko izvodljivo da Brisel utice na Crnu Goru da odustane od referenduma o nezavisnosti, ukoliko dvije zemlje odluce da paralelno odrze referendum.

Postojeca drzavna zajednica SiCG nije funkcionalna, ocijenio je predsjedavajuci Medjunarodne komisije za Balkan i bivsi premijer Italije Djulijano Amato, prenosi crnogorski drzavni radio. “Evropskoj uniji je tesko da pregovara sa zajednicom kao sto je ova, gdje je najveci dio relevantnih nadleznosti u rukama dvije zemlje clanice”, rekao je Amato agenciji Mina.

Amato smatra da bi bilo tesko izvodljivo da Brisel utice na Crnu Goru da odustane od referenduma o nezavisnosti, ukoliko dvije zemlje odluce da paralelno odrze referendum.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register