Sekulic: Izbori za SiCG samo ako drzavna zajednica prezivi

Objavljeno: 16.07.2004, 13:13h

Izbori za parlament Srbije i Crne Gore imaju smisla samo ako drzavna zajednica prezivi referendum, rekao je portparol Demokratske partije socijalista Predrag Sekulic. “Ako drzavna zajednica ne prezivi referendum, onda su izbori nesvrsishodni”, rekao je Sekulic za agenciju Beta. On je kazao da nije racionalno odrzavati izbore za parlament SiCG, ako neposredno nakon toga slijedi izjasnjavanje, u Crnoj Gori i Srbiji, o statusu drzavne zajednice

Izbori za parlament Srbije i Crne Gore imaju smisla samo ako drzavna zajednica prezivi referendum, rekao je portparol Demokratske partije socijalista Predrag Sekulic. “Ako drzavna zajednica ne prezivi referendum, onda su izbori nesvrsishodni”, rekao je Sekulic za agenciju Beta. On je kazao da nije racionalno odrzavati izbore za parlament SiCG, ako neposredno nakon toga slijedi izjasnjavanje, u Crnoj Gori i Srbiji, o statusu drzavne zajednice.

Sekulic je dodao da ti izbori iz tih razloga sada nijesu prioritet DPS-a. On je ocijenio da sadasnji poslanici iz Crne Gore u parlamentu drzavne zajednice imaju mandat do odrzavanja referenduma o drzavnom statusu, dodavsi da su sada “tek na pola”, pa su izbori neprihvatljivi i iz tog razloga.

Izbori za parlament drzavne zajednice trebalo bi, prema Ustavnoj povelji, da budu odrzani u februaru 2005. godine. Medju crnogorskim politicarima vlada nedoumica oko datuma kada je moguce odrzati referendum o drzavnom statusu. Zvanicnici EU u vise navrata su naveli da je to moguce tek 2006. godine.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register