Bulatovic: Kraj zajednickom opozicionom djelovanju

by | jul 15, 2004 | Novosti | 0 comments

Sve mogucnosti buduceg zajednickog djelovanja crnogorske opozicije su u ovom trenutku iscrpljene, izjavio je veceras predsjednik Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic. Bulatovic je poslije sastanka opozicionih celnika, koji je napustio predsjednik Srpske narodne stranke Andrija Mandic, rekao agenciji Beta da je SNP veceras pokusao da nadje kompromis i da je predlozio da se ne razgovara o mandatima, nego da se postigne dogovor o zajednickoj izbornoj listi i da se osnuje vlada u sjenci, kao i da budu nastavljeni ulicni protesti.

“Zeljeli smo da ostvarimo jedinstvo pet partija i moram da konstatujem da to nije ostvareno i da su definitivno iscrpljene sve mogucnosti da se pet partija u ovom trenutku udruze”, rekao je Bulatovic.

Bulatovic je rekao da se SNS nije izjasnio o njegovom predlogu, a da su Narodna stranka, Demokratska srpska stranka i Liberalni savez insistirali na podjeli mandata u buducoj vlasti.

I potpredsjednik NS-a Predrag Popovic izrazio je veceras sumnju u dalje zajednicko djelovanje opozicije. “Mislim da od toga nece biti nista, a za razloge treba pitati SNP”, rekao je Popovic.

Predsjednik DSS-a Bozidar Bojovic rekao je agenciji Beta da SNP ima obavezu da pokusa da istraje na objedinjavanju opozicije, optuzujuci SNS da od pocetka nije zelio opozicioni savez.

0 Comments

Submit a Comment