Prvo referendum, pa eventualno neposredni izbori

by | jul 13, 2004 | Novosti | 0 comments

Eventualni izbori za parlament drzavne zajednice mogu se odrzati samo nakon referenduma o drzavnom statusu Crne Gore, rekao je crnogorski predsjednik Filip Vujanovic. Kako prenosi agencija Mina, Vujanovic je rekao da bi vladajuce partije u Crnoj Gori i Srbiji prije svega trebalo da utvrde prioritete i vide da li drzavna zajednica uopste ima smisla i koliko ih kosta.

“Taj prioritet se jedino moze utvrditi kroz referendum. Prema tome, da li ce opstati unija Srbije i Crne Gore treba da opredijele gradjani Crne Gore na referendumu”, izjavio je Vujanovic TV Pink.

Prema njegovim rijecima, referendum i datum njegovog odrzavanja su pitanje prioriteta, od cega zavisi da li ce opstati unija Srbije i Crne Gore. “Mi cemo biti u prilici da upravo po sadrzaju konfederalnosti Beogradskog sporazuma opredijelimo datum referenduma i da se pragmaticno postavimo u odnosu na izbore. Ne vidim da izbori imaju smisla, ukoliko je referendum tako kratko vrijeme nakon izbora”, kazao je Vujanovic i dodao da vjeruje da ce biti prilike da se sa Srbijom razgovara cak i o samom datumu referenduma.

0 Comments

Submit a Comment