Crnogorski parlament sjutra o novim drzavnim simbolima

Objavljeno: 11.07.2004, 21:39h

Na sjutrasnjoj sjednici crnogorski parlament ce raspravljati o vladinom Predlogu zakona o drzavnim simbolima kao i Predlogu zavrsnog racuna budzeta za 2003. godinu, novom crnogorskom zakonu o oruzju, predlozima zakona o investicionim fondovima i organskoj poljoprivredi i izvjestaj o radu centralne banke za proslu godinu. Socijaldemokratska partija konacnu odluku da li ce glasati za usvajanje zakona o drzavnim simbolima i danu drzavnosti donijece najvjerovatnije tek uoci sjutrasnje sjednice parlamenta, javila je danas agencija Mina. SDP je ranije predlozila da na grbu nema monarhistickih obiljezja – kraljevske krune, skiptra i sare sa krstom, kao sto je predvidjeno tekstom zakonom koji je nedavno utvrdila crnogorska vlada. Izmedju SDP-a i DPS-a nema spora da zastava bude crvena sa zlatnim grbom na sredini i zlatnim obrubom, kao i da himna bude “Oj svijetla majska zoro”, a Dan drzavnosti 13. jul.

Na sjutrasnjoj sjednici crnogorski parlament ce raspravljati o vladinom Predlogu zakona o drzavnim simbolima kao i Predlogu zavrsnog racuna budzeta za 2003. godinu, novom crnogorskom zakonu o oruzju, predlozima zakona o investicionim fondovima i organskoj poljoprivredi i izvjestaj o radu centralne banke za proslu godinu.

Socijaldemokratska partija konacnu odluku da li ce glasati za usvajanje zakona o drzavnim simbolima i danu drzavnosti donijece najvjerovatnije tek uoci sjutrasnje sjednice parlamenta, javila je danas agencija Mina. SDP je ranije predlozila da na grbu nema monarhistickih obiljezja – kraljevske krune, skiptra i sare sa krstom, kao sto je predvidjeno tekstom zakonom koji je nedavno utvrdila crnogorska vlada. Izmedju SDP-a i DPS-a nema spora da zastava bude crvena sa zlatnim grbom na sredini i zlatnim obrubom, kao i da himna bude “Oj svijetla majska zoro”, a Dan drzavnosti 13. jul.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register