Bugarski premijer u Crnoj Gori

Objavljeno: 10.07.2004, 16:00h

Crnogorski premijer Milo Djukanovic, predsjednik Crne Gore Filip Vujanovic i predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapic su danas u Podgorici odvojeno razgovarali sa bugarskim premijerom Simeonom Sakskoburgotskim, koji boravi u prvoj zvanicnoj posjeti Crnoj Gori. Kako je prenio Radio Crne Gore, domacini i gost su se slozili da treba unaprijediti i jacati saradnju dvije drzave. Bugarski premijer je najavio skoro otvaranje konzulata njegove zemlje u Podgorici i obecao nesebicnu pomoc u prenosenju bugarski iskustava kao clanice NATO-a i zemlje koja je na spisku onih koje ce u narednom prosirenju postati clanice Evropske unije. Bugarski premijer Sakskoburgotski, koji potice iz kraljevske porodice i ima rodbinske veze sa crnogorskom dinastijom Petrovic, zavrsice jednodnevnu posjetu Crnoj Gori obilaskom Cetinja – Biljarde i Dvorca Kralja Nikole.

Crnogorski premijer Milo Djukanovic, predsjednik Crne Gore Filip Vujanovic i predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapic su danas u Podgorici odvojeno razgovarali sa bugarskim premijerom Simeonom Sakskoburgotskim, koji boravi u prvoj zvanicnoj posjeti Crnoj Gori. Kako je prenio Radio Crne Gore, domacini i gost su se slozili da treba unaprijediti i jacati saradnju dvije drzave.

Bugarski premijer je najavio skoro otvaranje konzulata njegove zemlje u Podgorici i obecao nesebicnu pomoc u prenosenju bugarski iskustava kao clanice NATO-a i zemlje koja je na spisku onih koje ce u narednom prosirenju postati clanice Evropske unije.

Bugarski premijer Sakskoburgotski, koji potice iz kraljevske porodice i ima rodbinske veze sa crnogorskom dinastijom Petrovic, zavrsice jednodnevnu posjetu Crnoj Gori obilaskom Cetinja – Biljarde i Dvorca Kralja Nikole.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register