Cikatic demantuje Mandicevu pricu o zapisniku

Objavljeno: 09.07.2004, 11:32h

List “Dan” prenosi demanti Splicanina Branka Cikatica da je osumnjicenom za ubistvo Duska Jovanovica, Damiru Mandicu dao zapisnik sa saslusanja trojice hrvatskih drzavljana Vinka Martinovica Stele, Dina Zekana i Kresa Vlacica u vezi sa njihovim ucescem u ratnim dogadjajima i nekim ubistvima na podrucju Hercegovine. Taj zapisnik je, kako je ranije javljeno, pronadjen u Mandicevom automobilu nakon ubistva Jovanovica, a Mandic je u istrazi tvrdio da mu ga je dao Cikatic kako bi ga plasirao u neki od crnogorskih medija. “Crnogorska policija i tuzilastvo bi morali dobro da ispitaju Mandica kako bi utvrdili odakle mu zapisnik i u kakvim je vezama sa hrvatskim kriminalcima”, rekao je Cikatic i dodao da ce, ukoliko bude pozvan kao svjedok, to rado uciniti i na taj nacin dokazati da “Mandic laze”. Advokati porodice Jovanovic, na osnovu toga, traze da se razjasni u kakvim je vezama sa hrvatskim drzavljanima bio Mandic. Cikatic za list “Dan” tvrdi da je Mandic pomenuti zapisnik mogao dobiti samo od hrvatske policije.

List “Dan” prenosi demanti Splicanina Branka Cikatica da je osumnjicenom za ubistvo Duska Jovanovica, Damiru Mandicu dao zapisnik sa saslusanja trojice hrvatskih drzavljana Vinka Martinovica Stele, Dina Zekana i Kresa Vlacica u vezi sa njihovim ucescem u ratnim dogadjajima i nekim ubistvima na podrucju Hercegovine. Taj zapisnik je, kako je ranije javljeno, pronadjen u Mandicevom automobilu nakon ubistva Jovanovica, a Mandic je u istrazi tvrdio da mu ga je dao Cikatic kako bi ga plasirao u neki od crnogorskih medija.

“Crnogorska policija i tuzilastvo bi morali dobro da ispitaju Mandica kako bi utvrdili odakle mu zapisnik i u kakvim je vezama sa hrvatskim kriminalcima”, rekao je Cikatic i dodao da ce, ukoliko bude pozvan kao svjedok, to rado uciniti i na taj nacin dokazati da “Mandic laze”.

Advokati porodice Jovanovic, na osnovu toga, traze da se razjasni u kakvim je vezama sa hrvatskim drzavljanima bio Mandic. Cikatic za list “Dan” tvrdi da je Mandic pomenuti zapisnik mogao dobiti samo od hrvatske policije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register