“Komersant”: Optuzbe protiv Djukanovica bile politicki motivisane

Objavljeno: 09.07.2004, 11:49h

Oslobadjanje premijera Crne Gore Mila Djukanovica od svih opruznica u napuljskom sudu znaci da su sve optuzbe bile politicki motivisane, ocjenjuje danjas moskovski “Komersant”. List pise da ta tuzba protiv premira reformatora Djukanovica, nije prva, kao i da su ranije optuznice bile odbacivane. Prema pisanju lista, inidkativno je sto se kompromitujuce informacije o Djukanovicu izbacuju kada god u Italiji neko zeli da na njega izvrsi pritisak

Oslobadjanje premijera Crne Gore Mila Djukanovica od svih opruznica u napuljskom sudu znaci da su sve optuzbe bile politicki motivisane, ocjenjuje danjas moskovski “Komersant”. List pise da ta tuzba protiv premira reformatora Djukanovica, nije prva, kao i da su ranije optuznice bile odbacivane. List pise da je inidkativno sto se kompromitujuce informacije o Djukanovicu izbacuju kada god u Italiji neko zeli da na njega izvrsi pritisak.

“Nije iskljuceno da su pokusaji da se ponovo baci sjenka na premijera Crne Gore povezani sa njegovim kursom na aktivno povlacenje ruskog kapitala u crnogorsku privredu i sa njegovim izjavama da je spreman da proda ruskim kompanijama, ne samo turisticke objekte, vec i velike metalurske kombinate i energetska postrojenja Republike”, ocjenjuje dnevnik. List navodi da je u Italiji to moglo nekome da se ne dopadne. U korist takve mogucnosti, govori i cinjenica da je optuzba protiv Djukanovica u sudu u Napulju podignuta uoci njegove posjete Moskvi, tokom koje je bilo rujeci upravo o ucescu ruskih firmi o privatizaciji u Crnoj Gori, dodaje “Komersant”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register