Magija slucajnog susreta

Objavljeno: 02.07.2004, 11:26h

Izlazile ste da bacite djubre i slucajno se sudarile sa nepoznatim, prilicno zgodnim muskarcem. Joj, blama! On zgodan i nalickan, a vi sa djubretom!

Izlazile ste da bacite djubre i slucajno se sudarile sa nepoznatim, prilicno zgodnim muskarcem. Joj, blama! On zgodan i nalickan, a vi sa djubretom!

Izlazile ste da bacite djubre i slucajno se sudarile sa nepoznatim, prilicno zgodnim muskarcem. Joj, blama! On zgodan i nalickan, a vi sa djubretom!

Druga varijanta: vracale ste se iz kupovine, sa rukama (i torbama) prepunim stvari i slucajno se sudarile s njim (ne mora cak ni da bude nepoznat – mozda je to komsija sa treceg sprata za koga do tada niste ni primetile koliko je zgodan) i stvari su vam se razletele po celom hodniku. Kavaljerski vam je pomogao da ih sakupite, a vas je bilo stid sto ste tako trapave. Mozda ste pricali mobilnim na ulici, zivo ste gestikulirali – i potpuno slucajno udarili (zgodnu i seksi) prolaznicu.

Posle nespretnog pocetka, upoznali ste se, izasli i stvari se dalje razvijaju – pa, vrtoglavom brzinom. Zvuci kao nesto sa filma? Verovali ili ne, desava se relativno cesto i u stvarnom zivotu. Potpuno slucajno se sretnete s nekim, krenu iskrice, proradi hemija, i sve kao da se desi samo od sebe. Desi se da sve to prilicno potraje, nekad cak i sa “filmski srecnim” zavrsetkom.

Odakle ta privlacnost slucajnih susreta? Kao da postoji neka magija u njima; kao da to sto smo nekog upoznali sasvim slucajno, kad su nam sasvim druge stvari bile na umu, ima za nas neku neodoljivu privlacnost. Zaista je i ima; takvi susreti privlacni su na slican nacin na koji nam je privlacan spontan i neplaniran seks, a pored toga, cesto se osetimo kao da nas je “sudbina predodredila” da upoznamo tu osobu. Sudbinski, neplanirano, sve se desava vrtoglavom brzinom – kao u prici, zaista.

Postavlja se pitanje: sta uciniti da ta prica ima srecan (i dugotrajan) kraj; da veza koja tako nastane ne bude samo kratka i strastvena veza – veza koja ce nam, istina, zauvek ostati u secanju, ali nece bas trajati? Nazalost, nekad se tu ne moze uciniti nista; nekad zaista nismo kompatibilni sa osobom koju na ovakav nacin upoznamo – sa takvom osobom bude nam moguca kratka, burna, strastvena veza, ali ne i nesto dugotrajno.

Medjutim, desava se i da naletimo na nekog (ili neku) sa kojom zaista mozemo imati dugu, lepu, stabilnu vezu – tu ne treba raditi nista sto ne bismo uradili i da na drugi nacin upoznamo tu osobu. Znaci, tu bi, nakon burnog pocetka, usledilo usporavanje i postepeno upoznavanje i zblizavanje. Malo neobican redosled stvari? Nije uobicajen, to je tacno – ali desava se da veze pocnu i ovako, pa da potraju do kraja zivota – bas kao na filmu.

KRSTARICA

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register