Opozicioni lideri bez dogovora o raspodjeli mandata

Objavljeno: 01.07.2004, 10:29h

Lideri pet opozicionih partija nijesu juce postigli dogovor o preciznoj raspodjeli mandata na zajednickoj izbornoj listi za vanredne izbore za crnogorski parlament, koje bi organizovala prelazna vlada bez sadasnjeg premijera Mila Djukanovica, pisu danasnje “Vijesti”, pozivajuci se na dva ucesnika sastanka koji je sa pauzama trajao juce skoro pet sati u podgorickoj centrali Narodne stranke

Lideri pet opozicionih partija nijesu juce postigli dogovor o preciznoj raspodjeli mandata na zajednickoj izbornoj listi za vanredne izbore za crnogorski parlament, koje bi organizovala prelazna vlada bez sadasnjeg premijera Mila Djukanovica, pisu danasnje “Vijesti”, pozivajuci se na dva ucesnika sastanka koji je sa pauzama trajao juce skoro pet sati u podgorickoj centrali Narodne stranke.

Prema pisanju “Vijesti”, opozicioni lideri su pokusali da se dogovore koliko bi kojoj od stranaka pripalo mandata pod pretspotavkom da na izborima zajedno osvoje 38. Liberali su, navodno, trazili devet, pa pristali na osam, Srpska narodna stranka- sest, Narodna stranka – pet, a Demokratske srpska stranka – dva. Lider Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic nije bio zadovoljan takvom racunicom, jer bi njegovoj partiji pripalo 15, a on je insistirao na najmanje 19 mandata. “Vijesti” konstatuju da su mali izgledi za uspjesno okoncanje pregovora, iako ce se opozicioni prvaci najvjerovatnije i danas sastati.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register