Advokat: Zacudjena sam izjavom tuzioca

Objavljeno: 01.07.2004, 11:50h

Advokat porodice ubijenog glavnog urednika lista “Dan” Duska Jovanovica, Lidija Bozovic je zacudjena izjavom vrhovnog drzavnog tuzioca Vesne Medenice da nema dokaza o postojanju organizovanog kriminala u Crnoj Gori. “Ubistvo Duska Jovanovica je ocigledno organizovani kriminal. Medenica je to ranije i potvrdila najavljujuci da razmislja da nekome ponudi status zasticenog svjedoka, karakteristican bas za organizovani kriminal, pa se poslije povukla,” rekla je Bozovic

Advokat porodice ubijenog glavnog urednika lista “Dan” Duska Jovanovica, Lidija Bozovic izjavila je veceras da je zacudjena izjavom vrhovnog drzavnog tuzioca Vesne Medenice da nema dokaza o postojanju organizovanog kriminala u Crnoj Gori. “Ubistvo Duska Jovanovica je ocigledno organizovani kriminal. Medenica je to ranije i potvrdila najavljujuci da razmislja da nekome ponudi status zasticenog svjedoka, karakteristican bas za organizovani kriminal, pa se poslije povukla,” rekla je Bozovic agenciji Beta.

Medenica je sinoc Televiziji Crne Gore izjavila da ne zna da li u Crnoj Gori postoji organizovani kriminal jer do sada ne postoji ni jedna krivicna prijava ni sudska presuda za to.

Bozovic je jos kazala da svi pravosudni, kao i drugi dokazi o Jovanovicevom ubistvu upucuju na to da je u pitanju terorizam, koji je, kako je rekla, dio organizovanog kriminala. Ona je zapitala zasto drzava uvodi instituciju specijalnog tuzioca ako ne postoji u njoj organizovani kriminal.

Prema njenim rijecima, novi specijalni tuzilac zakonski bi trebalo da preuzme slucaj Jovanovicevog ubistva, posto se ono dogodilo nakon 6. aprila, kada je poceo da vazi novi Krivicni zakonik koji uvodi instituciju specijalnog tuzioca.

Bozovic je rekla da specijalni tuzilac u ovom slucaju nije ni neophodan jer je Vesna Medenica do sada imala sva zakonska ovlascenja da vodi taj slucaj.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register