Kanada odbila zahtjev Medenice

Objavljeno: 21.06.2004, 10:34h

Crnogorski vrhovni drzavni tuzilac Vesna Medenica zatrazila je od kanadskih vlasti da omoguce prisustvo ostecene u aferi seks-trafiking, moldavske drzavljanke S.C. u bilo kom konzularnom predstavnistvu Srbije i Crne Gore, kako bi od nje bila uzeta izjava u vezi sa tom aferom. Kako prenose podgoricke “Vijesti”, Medenica je za RTV CG kazala da je zahtjev uputila na osnovu saznanja da se S.C nalazi u toj zemlji, nakon sto je u januaru 2003.godine napustila Crnu Goru. Prema njenim rijecima, kanadska vlada nije udovoljila njenom zahtjevu jer Zakon te zemlje o zastiti privatnih i povjerljivih podataka, zabranjuje davanje bilo kakvih informacija, u vezi sa mogucim prisustvom bilo koga u Kanadi, bez saglasnosti predmetne osobe. Ona je optuzila medjunarodne organizacije da su bez ikakvog zakonskog osnova “izvukle” S.C. iz sudskog postupka i time Crnu Goru “doveli u pat poziciju, jer se od nje trazi da obnovi postupak, ali joj nije dozvoljeno da dodje do ostecene S.C.”.

Crnogorski vrhovni drzavni tuzilac Vesna Medenica zatrazila je od kanadskih vlasti da omoguce prisustvo ostecene u aferi seks-trafiking, moldavske drzavljanke S.C. u bilo kom konzularnom predstavnistvu Srbije i Crne Gore, kako bi od nje bila uzeta izjava u vezi sa tom aferom. Kako prenose podgoricke “Vijesti”, Medenica je za RTV CG kazala da je zahtjev uputila na osnovu saznanja da se S.C nalazi u toj zemlji, nakon sto je u januaru 2003.godine napustila Crnu Goru. Prema njenim rijecima, kanadska vlada nije udovoljila njenom zahtjevu jer Zakon te zemlje o zastiti privatnih i povjerljivih podataka, zabranjuje davanje bilo kakvih informacija, u vezi sa mogucim prisustvom bilo koga u Kanadi, bez saglasnosti predmetne osobe.

Ona je optuzila medjunarodne organizacije da su bez ikakvog zakonskog osnova “izvukle” S.C. iz sudskog postupka i time Crnu Goru “doveli u pat poziciju, jer se od nje trazi da obnovi postupak, ali joj nije dozvoljeno da dodje do ostecene S.C.”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register