Sta sa njegovom bivsom?

Objavljeno: 16.06.2004, 14:31h

Potpuno je nepotrebno da se opterecujete time da li je njegova bivsa imala vece grudi od vas, ili umjela bolje da kuva, ili se bolje razumjela u fudbal

Potpuno je nepotrebno da se opterecujete time da li je njegova bivsa imala vece grudi od vas, ili umjela bolje da kuva, ili se bolje razumjela u fudbal

Konacno, nakon dugih godina potrage, upoznale ste onog pravog. Stvarno je divan; u njemu nalazite sve (ili skoro sve) sto ste oduvek zelele od muskarca. Naravno, posto niste srednjoskolci, vi ste i ranije bili sa muskarcima, mozda ste se i udale, pa razvele, a i on je ranije bio sa zenama, mozda je i on razveden. To je u vasim godinama normalno i ne smeta vam. Samo… Samo kad bi nekako ipak moglo da bude kao da nikada ni sa jednom nije bio; kao da ni prema jednoj zeni nista nije osecao. Da bude zreo – kao sto jeste – ali da nemate stalne podsetnike na druge zene iz njegovog (u redu, ranijeg) zivota.

Tih podsetnika ima na sve strane. Cak i ako se ne cuje telefonom sa bivsom (jer treba da se dogovore o vidjenju dece), uvek ce oko vas biti neki znaci njenog postojanja: dzemper koji mu tako lepo istice boju ociju – i koji mu je ona kupila, kao i razna druga odeca koju mu je ona kupila; moguce i stan koji je ona uredila; mozda i ostatak njenih stvari – recimo, snala. Znate vi da su to sitnice i znate da je on sada s vama, a ne sa njom, i prekorevate samu sebe, a ipak…

Ipak, statistike pokazuju da je svaka cetvrta zena ljubomorna na bivsu ljubavnicu svog sadasnjeg partnera. Kako, o, kako, izbaciti njegovu bivsu ljubavnicu iz njegovog zivota? Na koji nacin uciniti da bude kao da nikad nije postojala? Ovako znate da je vec postojala neka zena sa kojom je on bio srecan i ne mozete a da se, makar povremeno, ne poredite s njom i da se ne pitate kakva je bila. Lepsa od vas? Duhovitija? Bolja kuvarica? Je li imala vece grudi, bolje oblikovano telo?

Stop! Ono sto vam je potrebno jeste to da o njegovoj bivsoj ljubavnici ne razmisljate kao o konkurenciji. Jeste, moguce je da je sa njom bio srecan. Da, ima on svoju proslost – ali imate i vi svoju. Razmislite: kad ne bi imao proslost, takvu kakva je, da li bi postao bas ovakav kakav je, bas ovakav u kakvog ste se zaljubile? Najverovatnije ne bi. Setite se jos neceg: ma koliko da je on nekada bio srecan sa svojom bivsom ljubavnicom, vise nije s njom. Sad je s vama.

Potpuno je nepotrebno da se opterecujete time da li je njegova bivsa imala vece grudi od vas, ili umela bolje da kuva, ili se bolje razumela u fudbal. U cemu god da je bila bolja od vas, to joj nije pomoglo da zadrzi muskarca u koga ste zaljubljene. Medjutim, tesko je o tim stvarima racionalno razmisljati! Jeste, ali bi ipak bilo dobro da se uzdrzite od verbalne paljbe po njegovoj bivsoj.

Ukoliko vas dragi bude stalno prinudjen da slusa kako je njegova bivsa ljubavnica glupa i ruzna (ili sta god), mogao bi da pomisli da isto misljenje imate i o njemu (inace, sta je toliko dugo trazio s takvom zenom?). Ako ne mozete da se suzdrzite od bilo kakvih komentara, bolje je da mu ponekad priznate da ste pomalo ljubomorne na svoju prethodnicu. Verujte, razumece – mozete biti sigurne da je i on, povremeno, ljubomoran na svoje prethodnike (i da misli da su svi bili kreteni, samo ne zeli to da kaze pred vama).

Ukoliko kontaktira sa svojom bivsom, ne pravite dramu od toga; to nije nesto sto mu mozete zabraniti (narocito ne ako ima decu s njom). Ne brinite; niko od vas ne trazi da budete prijateljica sa svojom prethodnicom. Jednostavno, prihvatite je kao deo zivota svog dragog – i ne zaboravite da ste sada vi jedan od najvaznijih, ako ne i najvazniji deo njegovog zivota.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register