Tanjug povukao dio iz intervjua sa ministrom policije

Objavljeno: 04.06.2004, 16:00h

Kratko nakon objavljivanja intervjua sa ministrom unutrasnjih poslova Dragana Jocica, u kome je Jocic kazao da je prije predaje prvooptuzenog za ubistvo premijera Srbije Zorana Djindjica, sa Legijom proveo pola sata, agencija Tanjug je zatrazila od redakcija da ne koriste pretposlednji i poslednji pasus, koji pocinju rijecima “Bio sam pola sata sa njim…”, odnosno “Legija” je… Molimo redakcije da koriste verziju koja sledi, pise na sajtu agencije Tanjug. Nova verzija intervjua

JOCIC: LEGIJA KRAJEM APRILA BIO U SVAJCARSKOJ

Ministar unutrasnjih poslova Srbije Dragan Jocic izjavio je danas Tanjugu da se, prema informacijama dobijenim preko Interpola, prvooptuzeni za ubistvo premijera Zorana DJindjica Milorad Ulemek “Legija”, krajem aprila nalazio u delu Svajcarske, uz granicu sa Italijom.

Pre toga je bilo indicija da se nalazi u mestu Sent Gal, rekao je Jocic, istakavsi da su policije vise zemalja aktivno radile na otkrivanju boravista i kretanja Ulemeka.

Komentarisuci napade koji su usledili na njega posle izjave da je to gde se krio “Legija” 14 meseci, u ovom trenutku nebitno u odnosu na to sta ce reci na sudu, Jocic je u intervjuu Tanjugu objasnio da je mislio na komparaciju vaznosti te dve stvari, “a sigurno je u ovom momentu vaznije to sto je postao dostupan sudu”.

“Policija u tom momentu [2. maja] nije imala nikakva ovlascenja da ga ispituje, pogotovo ne na okolnosti gde je bio. On nije govorio nista o tom delu, a i da je nesto rekao, ko zna da li bi to bila istina, i mi, naravno, ne bi mogli to ni da upotrebimo, takav je bio procesni polozaj policije”, objasnio je on.

Prema njegovim recima, policija je mogla da donese samo resenja o njegovom upucenju u Centralni zatvor, na osnovu resenja o pritvoru koje je jos prosle godine doneo istrazni sudija.

“Sve drugo gledam u jednom potpuno zlonamernom svetlu, koje nema za cilj da otkrije istinu, nego da jednostavno napadne MUP, a preko toga i Vladu”, ocenio je Jocic napade na sebe.

Ako se analizira kritika onih koji su reagovali na njegovu izjavu, moze se videti da je za njih bitnije ko je bio jatak, odnosno gde se “Legija” skrivao, od toga da li ce on u potpunosti rasvetiliti “enigmu zvanu ubistvo premijera”, rekao je Jocic.

“Dalje bi mogli da izvodimo zakljucak da li je nekom stalo da se potpuno rasvetle te cinjenice”, ukazao je on, podsetivsi da ga napadaju ljudi koji su bili uz Vladu ili clanovi Vlade, ili predsednik tadasnjeg skupstinskog Odbora za bezbednost, van cijeg domasaja je “Legija” bio 12 meseci.

Da li je neko rekao gde je tada bio “Legija”, “da li se kod nekog skrivao, i da li je smeo neko da postavi ova pitanja”, upitao je ministar unutrasnjih poslova.

Odgovarajuci na pitanje o detaljima predaje bivseg komandanta Jedinice za specijalne operacije, Jocic je napomenuo da je Ulemekova kuca bila “pod danonocnom prismotrom”.

On je naveo da se “Legija” prijavio patroli Zandarmerije, koja je bila pored njegove kuce i da su ga oni priveli u sediste MUP-a, gde je bio nekoliko sati, dok nije obavljena zakonom predvidjena procedura, kako bi bio prebacen u Centralni zatvor.

RTS

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply