Od danas otisak kaziprsta i za gradjane SiCG

Objavljeno: 04.06.2004, 16:17h

Gradjani Srbije i Crne Gore koji namjeravaju da putuju u SAD od danas ce, da bi dobili vizu za tu zemlju, u americkoj ambasadi u Beogradu morati da ostave i svoje otiske prstiju. Prema novoj proceduri, svakom gradjaninu koji podnese zahtjev za americku vizu bice digitalno skenirani lijevi i desni kaziprst, a otisci ce se slati imigracionim vlastima u SAD da bi se, pri ulasku u tu zemlju, skeniranje ponovilo radi provjere. Kako je javila RTS, gradjani koji vec imaju vazecu vizu za ulazak u SAD nece morati da je obnavljaju i da idu na “skeniranje”, a ono ne vazi za djecu mladju od 14 godina, gradjane stariji od 80 godina i zaposlene u vladama i medjunarodnim organizacijama koji sluzbeno putuju u SAD. Uvodjenje nove mjere u izdavanju viza obrazlozeno je u Vasingtonu pojacanim bezbijednosnim razlozima, nakon teroristickih napada na SAD 11.septembra 2001.

Gradjani Srbije i Crne Gore koji namjeravaju da putuju u SAD od danas ce, da bi dobili vizu za tu zemlju, u americkoj ambasadi u Beogradu morati da ostave i svoje otiske prstiju. Prema novoj proceduri, svakom gradjaninu koji podnese zahtjev za americku vizu bice digitalno skenirani lijevi i desni kaziprst, a otisci ce se slati imigracionim vlastima u SAD da bi se, pri ulasku u tu zemlju, skeniranje ponovilo radi provjere.

Kako je javila RTS, gradjani koji vec imaju vazecu vizu za ulazak u SAD nece morati da je obnavljaju i da idu na “skeniranje”, a ono ne vazi za djecu mladju od 14 godina, gradjane stariji od 80 godina i zaposlene u vladama i medjunarodnim organizacijama koji sluzbeno putuju u SAD.

Uvodjenje nove mjere u izdavanju viza obrazlozeno je u Vasingtonu pojacanim bezbijednosnim razlozima, nakon teroristickih napada na SAD 11.septembra 2001.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply