Put Srbije u EU sve duzi

Objavljeno: 03.06.2004, 13:58h

Zajednica sa Crnom Gorom i antizapadno raspolozenje u dijelu javnosti usporavaju priblizavanje Srbije Evopskoj uniji, pise becki dnevnik “Prese”.“Odnosi izmedju Brisela i Beograda su zahladili. Heterogena koaliciona vlada procijenjena je od strane EU kao problematicna”, pise list, dodajuci da premijera Kostunice podrzavaju socijalisti Slobodana Milosevica. “Sa prethodnom vladom Zorana Djindjica takodje je bilo problema, ali je njena opredijeljenost za Evropu bila ubjedljivija, sto Kostunica ne pokazuje”, naglasava “Prese”. “Iako se u Srbiji preko 70 odsto gradjana izjasnjava za pristupanje Evropskoj uniji, prisutno je jako antizapadno raspolozenje koje siri ultranacionalisticka Srpska radikalna stranka. To otezava ispunjavanje drugog uslova Brisela, a to je potpuna saradnja s Haskim tribunalom”, dodaje list.

Zajednica sa Crnom Gorom i antizapadno raspolozenje u dijelu javnosti usporavaju priblizavanje Srbije Evopskoj uniji, pise becki dnevnik “Prese”.“Odnosi izmedju Brisela i Beograda su zahladili. Heterogena koaliciona vlada procijenjena je od strane EU kao problematicna”, pise list, dodajuci da premijera Kostunice podrzavaju socijalisti Slobodana Milosevica.

“Sa prethodnom vladom Zorana Djindjica takodje je bilo problema, ali je njena opredijeljenost za Evropu bila ubjedljivija, sto Kostunica ne pokazuje”, naglasava “Prese”. “Iako se u Srbiji preko 70 odsto gradjana izjasnjava za pristupanje Evropskoj uniji, prisutno je jako antizapadno raspolozenje koje siri ultranacionalisticka Srpska radikalna stranka. To otezava ispunjavanje drugog uslova Brisela, a to je potpuna saradnja s Haskim tribunalom”, dodaje list.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register