‘Najvreliji’ djecak na svijetu

Objavljeno: 02.06.2004, 12:50h

Desetogodisnji Kinez Sen Can mogao bi da udje u Ginisovu knjigu rekorda kao najvreliji djecak na svijetu. Can zivi sa stalnom temperaturom tijela od 43 stepena Celzijusa!

Desetogodisnji Kinez Sen Can mogao bi da udje u Ginisovu knjigu rekorda kao najvreliji djecak na svijetu. Can zivi sa stalnom temperaturom tijela od 43 stepena Celzijusa!

Desetogodisnji Kinez Sen Can mogao bi da udje u Ginisovu knjigu rekorda kao najvreliji djecak na svijetu. Sen Can zivi sa stalnom temperaturom tijela od 43 stepena Celzijusa! Ljekari tvrde da se sa takvom temperaturom covjek nalazi na ivici klinicke smrti, ili bunca, ili pada u komu. Medjutim, mali pacijent se osjeca odlicno. On ne samo da nije bolestan vec sa zadovoljstvom ide u skolu, igra fudbal i sprema se za takmicenje iz matematike. Strucnjaci zasad ne mogu da objasne ovu neobicnu pojavu. Neki smatraju da je u djetinjstvu prelezao jaku groznicu, cije se posljedice i danas osjecaju. Sam Cen kaze da je zdrav kao drijen, iako se povremeno zali na vrtoglavicu i visok pritisak.

Zanimljivo je da je mali Kinez po svojoj temperaturi oborio rekord i u pticjem carstvu. Kod vecine ptica normalna temperatura iznosi “svega” 42 stepena. Trenutno se vreli djecak nalazi na posmatranju u jednoj od najboljih bolnica u Kini. Ljekari smatraju da mu je potrebna stalna kontrola, sto je za Kineze veoma skupo. Medjutim, nije iskljuceno da ce novac obezbijediti vlasti i da ce Kineski komitet Ginisa formirati specijalni fond za prikupljanje para za Cenovo lijecenje.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register