Selektivni, zaboravni, ili…

by | maj 29, 2004 | Razgovornica | 0 comments

Gospodine Grubac, sto se tice mojeg pisma Martinovicu, bas mi je cudo da nijeste reagovali kad je pismo objavljeno prosle godine, vec ste cekali ovoliko vremena pa da se javite. Ako ste imali prigovor na moje pisanje, zasto ga nijeste tada izrekli? Bas Vam je trebalo dosta vremena da se nakanite. Ovim ste samo pokazali kakva je Vasa \”principijelnost\”

Gospodine Grubac, sto se tice mojeg pisma Martinovicu, bas mi je cudo da nijeste reagovali kad je pismo objavljeno prosle godine, vec ste cekali ovoliko vremena pa da se javite. Ako ste imali prigovor na moje pisanje, zasto ga nijeste tada izrekli? Bas Vam je trebalo dosta vremena da se nakanite. Ovim ste samo pokazali kakva je Vasa “principijelnost”.

A to da ste izbjegavali da idete na “scribo.” jer je to ”new – primitives” (iako je u njemu ono pismo na koje odgovorih objavio pocasni predsjednik LSCG, gospodin I. Martinovic, nije valjda da i njega svrstaste u “nove primitivce”?!) , to bi trebao da vam posluzi kao alibi zato sto nijeste ranije reagovali na moje pismo Martinovicu, jeste to mislili? Ama nemojte da budete dijete, nema smisla da se sada igramo skrivalice. Znate dobro da ste pisali na “scribo.” Uostalom, svakood citalaca pcnen-a moze to lako provjeriti jer jos uvijek u arhivi postoji Vasa prepiska sa Brankom Nikolicem, recimo njegova poruka od 09.05.2003. koja pocinje sa:
“Gospodine Grubac!(Ovo gospodine zahvalite bivsem komentatoru Mladenu Delicu , nadam se da ga se sjecate).”

A Vi se potpisujete kao “Gospodin iz Moskve”. Ili mozda ima neki drugi gospodin Grubac iz Moskve? A stil je tako prepoznatljiv. A mozda ste zaboravili da ste nekad pisali na “scribo.”? Jer primijetio sam da ste vrlo zaboravni. Posebno kad Vam nesto ne odgovara, desava se da to nekako preskocite ili “zaboravite”.
Sto se tice nosioca rata i velikosrpstva, ne morate mene podsjecati. Moje pamcenje je ocigledno mnogo bolje nego Vase. i sto je takodje vazno: nije selektivno. Jer Vi, kad ste dali “personalni spisak” opet ste nekako bili “selektivni”. Zaboravili ste neke ljude. Recimo sadasnjeg lidera SNP-a, Pedju Bulatovica, koji je u to vrijeme bio na celu DPS-a za Podgoricu, pa ostale liidere iz sadasnjeg SNP-a.Da Vas podsjetim da je Zoran Zizic bio porpredsjednik vlade u kojoj je premijer bio M. Djukanovic, Srdja Bozovic je bio potpredsjednik skupstine itd. itd. Ili mozda oni nijesu bili u tom “ratnohuskackom kolu”? Ako jesu, zasto ste ih preskocili? Naravno, isto vazi za lidere ostalih prosrpskih stranaka koji su svi listom podrzavali politiku S. Milosevica. Nije valjda Narodna stranka bio samo Novak Kilibarda? A kako to da propustiste da imenujete mitropolita Amfilohija? Pa i on je bio u tom kolu. Ili mozda nije? Deder recite, nemojte ste stidjeti. Ako se ne izjasnite, znate kako ste rekli – i cutanje je dokaz. O Vasem selektivnom pamcenju i demokraticnosti.

Pa kazete:

“Da ste u tom pismu pohvalili LSCG da su dosledni, sto se i dan danas bore protiv onih protiv kojih su se borili devedesetih godina – vi bi bili apsolutno u pravu. ”

Ja stvarno ne znam koja je to muka sa vama gospodine Grubac, pa ne razumijete ocigledne stvari. Ili se samo pravite? Nemam ja problem s time sto je LSCG u sukobu s DPS, nego je problem u ociglednim neistinama kojima se ovdje sluzite. I sto je (po Vas) najgore i najtuznije jeste da je te neistine sasvim lako dokazati. Ili ste mozda stvarno toliko zaboravni? Pa da Vam malo osvezim pamcenje. Sta se desilo sa nekad jedinstvenim DPS-om 1997? Ako ste zaboravili, pocijepao se na DPS i SNP. Sto je nakon toga bilo? Ako se jos uvijek ne mozete sjetiti, DPS se okrenuo protiv S. Milosevica, a SNP je ostao vjeran Slobodanu Milosevicu. Kako ide gospodine Grubac, pratite li ovo? Ima li sto da nije tacno? Je li taj SNP koji je ostao vjeran Milosevicu i koji je podrzavao ratnu politiku koju je on vodio, ostao vjeran Milosevicu sve dok ovaj nije srusen sa vlasti? Je li ili nije? Je li LSCG sada u koaliciji sa tim SNP-om koji je do kraja ostao vjeran Milosevicu? Ili nije? I, gospodine Grubac, dokle dodjosmo? Sta je ovo? Sah-mat. Sazalenie, matirani ste gospodine Grubac. Iliti uhvaceni u lazi. Bas vam ovakva blamaza nije trebala.
Sto se tice kriminala i uloge crnogorskih vlasti u njemu, ja sam Vam rekao da je to dio u kojem cemo se sloziti. Zato sto, za razliku od Vas, ja nemam obicaj da selektivno vidim probleme. Ako zelite, rado cu postirati moj dopis pod nazivom “Bezobrazluk” koji je pcnen objavio u dijelu “polemike”. Vjerujte mi gospodine Grubac, nacin na koji sam kritikovao crnogorske vlasti, narocito pravosudje u aferi Moldavka je neuporedivo ostriji od onog kako Vi ovdje kritikujete crnogorsku vlast. Neki ljudi mi nijesu vjerovali da je pcnen to objavio, dok im nijesam pokazao (pcnen-u svaka cast za demokraticnost – vidite, kod njih nema selektivnosti kao kod Vas gospodine Grubac).

I nema potrebe da Vi mene ucite ko je moj prijatelj. Lijepo sam Vam rekao sto mislim o crnogorskim vlastima i DPS-u, da za njih nikad nijesam glasao i da bih i sada radije podrzao opoziciju takva-kakva je nego DPS. Zasto ovako podmecete? Pravo da Vam kazem postalo mi je malo neprijatno da Vas stalno hvatam u lazi.

Nego vidjoh da se povlacite iz dalje polemike sa mnom. To Vam je dosada najmudrija odluka u ovoj polemici. Kamo srece da je nijeste ni pocinjali. Samo ste se kompromitovali i obrukali. Lako je za vas, nego obrukaste i Akademsku alternativu. No nek Vam ovo bude nauk za buduce polemike. Malo vise opreznosti ne moze da skodi.

Budite mi pozdravljeni,

Rajko Djuraskovic

0 Comments

Submit a Comment