CG: Profesorica prepisala studentov diplomski?

Vanredna profesorica Pravnog fakulteta Bojana Lakićević-Đuranović doslovno je prepisala rad studenta kojem je na specijalističkim studijama bila mentor i objavila ga kao svoj naučni članak u beogradskom pravnom časopisu Pravni život, pokazuje analiza radova koju je uradio Centar za građansko obrazovanje (CGO), a u koju su Vijesti ekskluzivno imale uvid.

Student Đorđije Drinčić je specijalistički rad “Uloga i značaj Suda pravde u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU” odbranio u junu 2018, a njegova tadašnja mentorka Lakićević-Đuranović ga je pola godine kasnije, u decembarskom izdanju Pravnog života, objavila kao svoj i to pod nazivom “Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju i primjeni prava EU – primjeri iz prakse”.
Drinčićev rad ima 39 strana, a kako stoji u bibliografiji, citirao je 12 knjiga, dva ugovora Evropske unije, a sastavni dio njegovog rada su i 87 navoda sudske prakse Evropskog suda pravde.

Rad Đuranović je drastično manje složen – na svega 12 strana, ali je gotovo do u slovo prepisan.

Lakićević-Đuranović trenutno predaje predmete Osnovi prava EU, Diplomatija i bezbjednosne službe, Diplomatsko i konzularno pravo, Međunarodno humanitarno pravo, EUroatlantske integracije…

Objavio/la na 11:14. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-