Skupština izabrala Savjet RTCG

Skupština Crne Gore je danas, glasovima poslanika stranaka iz vladajuće koalicije, izabrala osam članova Savjeta RTCG, a naknadno će biti izabran nedostajući predstavnik NVO iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda.

U Savjet su ponovo izabrani Ivan Jovetić (predložen od strane privatnog Univerziteta Donja Gorica), Milan Radović (predložen od strane NVO iz medijske oblasti) i Goran Sekulović (predložen od strane NVO iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda).

Novi članovi Savjeta su Ilija Despotović (predložile su ga CANU i Matica crnogorska), David Delibašić (predložen od strane nacionalnih ustanova kulture i NVO iz te oblasti), Pavle Radovanović (predložila ga Privredna komora), Nikola Tatar (predložio ga Savez sindikata) i Predrag Marsenić (predložen od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta).

Savjet kome uskoro ističe mandat je nezakonito prekonponovan lanjske godine kako bi vlast mogla da ponovo uspostavi kontrolu nad uređivačkom politikom nacionalnog javnog medija, posebno njegovog televizijskog dijela. Nakon tog prekonponovanja, smijenjena je generalna direktorka Andrijana Kadija, a kasnije i direktor TVCG Vladan Mićunović i njegov uređivački tim.

Objavio/la na 13:29. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-