Medenica i zvanično jedna jedina

Vesna Medenica, aktuelna predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, kojoj ističe drugi mandat, jedina je kandidatkinja za dužnost na kojoj se nalazi, utvrđeno je na današnjoj sjednici Sudskog savjeta.

Medeničinu kandidaturu osporava dio stručne i laičke javnosti, tvrdeći da se krši Ustav Crne Gore.

Oni koji tvrde suprotno pozivaju se na to da je prvi od dosadašnja dva mandata Medenica potrošila prije važećeg zakona kojim je regulisan izbor prvih ljudi u crnogorskom pravosuđu.

Iako je upozoreno da ne postoji pravna procedura kojom može biti osporen izbor Medenice, budući da bi to mogao učiniti samo protivkandidat koga u ovom slučaju nema, građanski pokret ‘Odupri se’ je ponovio da će, pozivajući se na Ustav Crne Gore, osporavati budući Medeničin izbor za predsjednicu Vrhovnog suda Crn Gore.

“Svako ima pravo na pravično i javno suđenje u razumnom roku pred nezavisnim, nepristranim i zakonom ostanovljenim sudom. Tako piše u Ustavu. Osporićemo odluku Sudskog savjeta kojim je povrijeđeno naše pravo da imamo zakonom ustanovljen sud”, najavili su iz pokreta ‘Odupri se’.

Objavio/la na 19:20. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-