Gori Notr Dam u Parizu (video)

Veliki požar koji je nešto prije 19.00 izbio u katedrali Notr Dam u Parizu prvo je zahvatio potkrovlje i krov zdanja i širi sepo konstrukciji, javili su francuski mediji i dodali se dio tornja katedrale urušio zbog požara.

Televizija BFMTV prenijela je da su vatrogasci evakuisali katedralu i okolne ulice gđe su raspoređene dodatne opreme za gašenje požara kao i snage koje pokušavaju da izvuku vrijedna umjetnička djela iz crkve.

“Sve gori. Gori spoljašnji dio konstrukcije koji datira iz 19. vijeka na jednoj strani i iz 13. vijeka na drugoj strani. Neće ništa ostati”, izjavio je portparol katedrale Andre Fino.

Vatrogasci pretpostavljaju da je požar povezan za radovima na renoviranju zdanja iz srednjeg vijeka, čija su se zvona između ostalog oglasila i za pobjedu u Kosovskom boju i na 800. godišnjicu, prenosi Beta.

Gradnja katedrale posvećene Bogorodici Mariji počela je 1163. godine. Zdanje u stilu gotike nalazi se u četvrtom arondismanu Pariza, u srcu glavnog grada kod rijeke Sene.

Objavio/la na 21:21. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-