Danas peti protest ‘Odupri se – 97.000’

Peti protest građanskog pokreta “Odupri se – 97.000” biće održan danas, 16. marta, na Trgu nezavisnosti u Podgorici. a početak je, kao i ranije, predviđen za 18.00 sati.

“Sa Trga nezavisnih građana poručimo im: Otpor neće stati!”, rečeno je u saopštenju organizatora protesta.

Nakog okupljanja na Trgu i govora, predviđena je protestna šetnja Ulicom slobode ka stadionu, Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti.

“Pozivamo sve slobodne ljude da se pridruže u što većem broju, jer je to jedini način da budu ispunjeni zahtjevi građana za oslobađanje zarobljenih institucija i korjenite promjene sistema koji već decenijama ne služi njima, nego opstanku hobotnice na vlasti”, piše u saopštenju Organizacionog odbora protesta.

“Ovaj protest, kao i svi do sada, treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno, zato molimo sve koji dođu da ne nasijedaju na eventualne provokacije. Radikalizacija protesta dovela bi jedino do radikalnih posljedica.

Otpor se širi i sve više slobodnih građana uviđa da je ovo posljednji čas za istorijske promjene u cijelom društvu. Svi zajedno dijelimo odgovornost da do njih dođe na miran i civilizovan način. Zato apelujemo na građane da brinu o onima koji stoje ili šetaju pored njih, da čuvaju njihovo dostojanstvo i štite njihovo pravo na pobunu, bez obzira na to što su pojedinačni uzroci nezadovoljstva različiti. Molimo ih da se s posebnim uvažavanjem odnose prema starijima, zatim osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom”.

Objavio/la na 06:47. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-