‘Državni udar’ u sudnici: Odbrana dostavila nove dokaze

Advokati koji brane optužene u sudskom procesu su napustili danas sudnicu Višeg suda u Podgorici bez odobrenja Sudskog vijeća nakon što je predsjedavajuća Suzana Mugoša odbila predlog da završne riječi budu odgođene, a proces nastavljen izvođenjem novih dokaza koji u bitnome mijenjaju stvari.

Riječ je o dva audiovizuelna snimka iskaza svjedoka saradnika Saše Sinđelića, koji, prema procjeni odbrane, nesumnjivo pokazuju spornost njegovih iskaza datih u podgoričkom Višem sudu.

Sudsko vijeće je tvrdilo da po Zakonu o krivičnom postupku ne postoji mogućnost za ono što su predlagali advokati, navodeći da se novi dokazi mogu izvoditi poslije završnih riječi, što je odbrana ocijenila besmislenim.

Sudsko vijeće je kaznilo advokate sa po hiljadu eura i snošenjem troškova odgađanja procesa, koji će biti nastavljen sjutra.

Svjedok saradnik Sinđelić je preksinoć gostovao u emisiji ‘Ćirilica’, beogradske televizije ‘Huppy’, gdje je u potpunosti promijenio isklaz dat u Višem sudu.

Portal In4S je danas objavio video snimke koji su kao dokaz Sudskom vijeću dostavili advokati optuženih.

Za danas je bilo zakazano iznošenje završnih riječi u procesu protiv lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića, te više drugih osoba iz Srbije i Rusije koji su optuženi za navodni pokušaj nasilne promjene vlasti u Crnoj Gori, 16. oktobra 2016. godine.

Suđenje je počelo 19. jula 2017. godine, ali je odmah prekinuto jer su advokati tražili izuzeće sudije i specijalnog tužioca, tako da je glavni pretres zapravo počeo 6. septembra iste godine.

Objavio/la na 12:04. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-