Brajović dobio 150 hiljada za livadu treće klase

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović prodao je prije šest godina livadu treće klase po višestruko višoj cijeni od tržišne da bi pokrio dugove kod Atlas banke.

Kako je objavljeno u tekstu dvojice novinara istraživačke mreže ‘Lupa’, Brajović je prodao livadu u Opštini Danilovgrad firmi ”Free Energy“, čiji je vlasnik bivši savjetnik Vlade SRJ Svetomir Stefanovića. Brajović je za nju dobio 150.000 eura, što je 33,5 eura po kvadratnom metru. Prema podacima agencija za nekretnine, cijena zemlje u tom naselju danas se kreće od pet do sedam eura po kvadratu.

Duško Knežević, predsjednik Atlas grupe, u čijem sastavu je i Atlas banka, prozvao je prije par dana Brajovića u vezi sa ovim poslom. Brajović je priznao da je dugovaoAtlas banci i da je dug pokrio, ne ulazeći u detalje.

Knežević je u Crnoj Gori osumnjičen za pranje novca i utaju poreza, i za njim je raspisana nacionalna potjernica. On je, prema sopstvenom priznanju, godinama bio blizak sa ljudima iz najvišeh vrha crnogorske vlasti i finansirao njih i njihove partije.

Objavio/la na 10:33. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-