ASK utvrdila da je DPS prekršila zakon

Foto: In4S

Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) je utvrdila da je Demokratska partija socijalista (DPS) prekršila Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja u toku prikupljanja i trošenja sredstava za izbornu kampanju za parlamentarne izbore 2016. godine.

Kako je saopšteno, ASK je utvrdila da 47,5 hiljada eura iz privatnih izvora, koja su se odnosila na izborne aktivnosti na području gradske opštine Golubovci, DPS nije prikupio u skladu sa zakonom.

“Postupajući po službenoj dužnosti i na osnovu medijskih navoda da je u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore 2016. godine došlo do kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja od strane političkog subjekta DPS, ASK je na osnovu sprovedene kontrole, uvida u dokumentaciju i uzetih izjava utvrdila da je taj politički subjekat u toku prikupljanja i trošenja sredstava za izbornu kampanju prekršio članove 6 stav 12 i 18 stav 2 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja”, navodi se u saopštenju ASK.

ASK je protiv DPS pokrenula postupak za izricanje maksimalno zakonom predviđene sankcije, do 20 hiljada eura, i zatražila povraćaj 47,5 hiljada eura u državni budžet.

Ovu sumu je pominjao lokalni partijski funkcioner Milenko Maraš, kada je za Dan rekao da je taj novac Slavoljub Stijepović dobio od Duška Kneževića i da su pare podijeljene partijskim aktivistima.

Stijepović, bivši gradonačelnik Podgorice, snimljen je kako od Duška Kneževića, predsjednika Atlas grupe koji je osumnjičen za pranje novca i druga krivična djela, uzima koverat u kojoj je navodno bilo skoro 100 hiljada eura.

Objavio/la na 19:14. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-